Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κατακόρυφη αύξηση για τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά

Ελλάδα 8:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατακόρυφη αύξηση για τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Κατακόρυφη αύξηση για τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Δεν αποτελεί μυστικό ότι πλέον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν βγει από το την… καλύβα τους και προελαύνουν με ταχύ βήμα προς την καταξίωση.

Advertisement
Advertisement

Όποιους δείκτες και αν κοιτάξουμε το μήνυμα είναι κοινό και αυτό συμβαίνει και με τα μεταχειρισμένα σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές όπως της M. Βρετανίας.

Οι αριθμοί λοιπόν που αφορούν στις αγοροπωλησίες μεταχειρισμένων στην αγορά των βρετανών για το πρώτο τρίμηνο του 2021, δείχνουν πως τα ηλεκτρικά δεν αποτελούν πλέον ταμπού. Αντιθέτως το αγοραστικό κοινό ξεπερνά ακόμη και το φόβο της μεταχειρισμένης μπαταρίας του EV και κοιτάζει πλέον με άλλο μάτι ένα αυτοκίνητο που δεν εκπέμπει CO2 ακόμη και αν δεν είναι… της κούτας.

Με τη γλώσσα των αριθμών στη Μεγάλη Βρετανία -που αποτελεί και σημείο αναφοράς- τα ηλεκτρικά μεταχειρισμένα σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη του 120% για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Advertisement
Advertisement

Υπερδιπλασιάστηκαν δηλαδή σε σχέση με ένα έτος πριν με 6.625 αγοροπωλησίες έναντι 14.586 στο ίδιο διάστημα το 2021. Λιγότερο ραγδαία αλλά στο ίδιο μήκος κύματος η τάση για PHEV και κλασσικά υβριδικά, με άνοδο 35,3% και 28,8% αντίστοιχα. Το αγοραστικό κοινό λοιπόν φαίνεται πως δεν είναι πλέον διστακτικό όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες και δίνει ευκαιρίες στα ηλεκτρικά και τα εξηλεκτρισμένα.

Βέβαια και πάλι τη μερίδα του λέοντος κατέχουν τα βενζινοκίνητα και τα πετρελαιοκίνητα με 96,2% των μεταβιβάσεων σε μεταχειρισμένα στη Μ. Βρετανία να αφορά σε μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι ελλείψεις και οι καθυστερήσεις ώθησαν τους Βρετανούς στη λύση του μεταχειρισμένου, που σημείωσε λογική αύξηση της τάξης του 5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021, όπου ακόμη η πανδημία είχε κρατήσει τον κόσμο μακριά από τις εκθέσεις αυτοκινήτου.

Advertisement

Τα καλά… ηλεκτρικά νέα στην Αγγλία έρχονται ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της πολιτείας περί επένδυσης στο δημόσιο δίκτυο φόρτισης (+33%) με 30.290 φορτιστές να είναι πλέον διαθέσιμοι στους βρετανικούς δρόμους. Όλα τα μηνύματα λοιπόν δείχνουν πως κινούμαστε προς την ηλεκτροκίνηση και αργά ή γρήγορα θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα πως θα ψάχνουμε για wallbox και όχι για πρατήριο καυσίμων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανυποψίαστοι καταναλωτές διώκονται για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ τους
Προβλήματα με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ από Ιταλία
Από «κόσκινο» τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα