Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW ID. Extreme Concept: Ηλεκτρικό για off road… περιπέτειες

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW ID. Extreme Concept: Ηλεκτρικό για off road… περιπέτειες

ΝΕΑ

VW ID. Extreme Concept: Ηλεκτρικό για off road… περιπέτειες

ΝΕΑ

Θα εμπιστευόσασταν ένα ηλεκτρικό για ένα off road περιπετειώδες Σαββατοκύριακο στην Πίνδο; Η VW υποστηρίζει ότι έρχεται ο καιρός που δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Πολλά γράφονται και λέγονται για την ηλεκτροκίνηση, ανάλογα με την σκοπιά που βλέπει κανείς το θέμα.

Όμως, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η ανάπτυξή τους είναι ραγδαία και πολύ σύντομα, θα κυριαρχήσουν, τουλάχιστον στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Το πιο σημαντικό θέμα που υπάρχει είναι αυτό της αυτονομίας και της ταχείας δημόσιας φόρτισης. Και εκεί έρχεται να μπει ένα νέο μεγάλο ερώτημα: Θα μπορέσει να υπάρξει καθαρόαιμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο φτιαγμένο για τους λάτρεις της περιπέτειας;

Advertisement
Advertisement

Μία πρώτη απάντηση στο ερώτημα έρχεται να δώσει ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο που παρουσίασε η VW. Πρόκειται για το ID. Extreme Concept το οποίο βασίζεται στα μηχανικά του μέρη και το ηλεκτρικό του υπόβαθρο στο ID. 4 GTX.

Advertisement

Με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, αρκετά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, και τροχούς 18 ιντσών με καθαρόαιμα off road ελαστικά, το πρωτότυπο της VW δείχνει ικανό να ξεπεράσει κάθε εκτός δρόμου εμπόδιο.

Παράλληλα έχει διάφορες ενισχύσεις κάτω από το αμάξωμα και ποδιές εμπρός και πίσω από αλουμίνιο ενώ υπάρχουν και προστατευτικά και αλλαγές στον προφυλακτήρα.

Advertisement

Το off road look ενισχύει μία μπάρα με φώτα LED στην οροφή αλλά και κάποιες αλλαγές στο σαλόνι, με νέα καθίσματα και διαφορετικό διάκοσμο.

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο Λοκάρνο και αποτελεί μία σχεδιαστική πρόταση της εταιρίας για ένα πιο περιπετειώδες ηλεκτρικό.

Advertisement

Το ερώτημα όμως παραμένει. Μπορεί ένα ηλεκτρικό να ξεκινήσει χωρίς κανένα άγχος την διάσχιση της Πίνδου, ή μήπως είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο;

Η πρόθεση πάντως υπάρχει. Και το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες δείχνει ότι η VW ετοιμάζεται και για αυτό το νέο πεδίο δράσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW ID.4: Η δύναμη του ρεύματος (+video)
VW ID.4: Σαλόνι με θέα στο αύριο
Πόσα χιλιόμετρα έκανε ένα VW ID.4 για το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness;