Menu
Live η κίνηση | Τιμές Καυσίμων Podcasts | Προσιτά ποιοτικά ελαστικά

ΝΕΑ

Καλπάζει η αγορά αυτοκινήτου!

  • Βασίλης Σαρημπαλίδης (saribal@otenet.gr)

Συνεχίζει να καλπάζει η αγορά αυτοκινήτου από την αρχή του έτους. Στους τέσσερις πρώτους μήνες, ηδη βρίσκεται σχεδόν 40% πάνω συγκριτικά με το όλο 2022. Toyota, Opel, VW, Citroen/DS και Peugeot οδηγούν την… κούρσα

Με θετικό πρόσημο συνεχίζει να κινείται η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων, κάτι που είχαμε τονίσει και σε σχετικό άρθρο λίγο πριν «κλείσει» ο Απρίλιος. Οι ταξινομήσεις των τελευταίων ημερών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και τελικά και το μήνα που μας πέρασε οι πωλήσεις ήταν ανεβασμένες συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Το ρόλο τους έπαιξαν οι μαζικές ταξινομήσεις σε εταιρείες leasing και rent a car που κατέλαβαν σχεδόν τα 2/3 της αγορά, ενώ το υπόλοιπο αφορούσε λιανικές πωλήσεις. Σε κάθε περίπτωση η αγορά κινείται με σχεδόν 40% περισσότερα αυτοκίνητα στο σύνολο της χρονιάς και συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και δείχνει πως παρά τα προβλήματα θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Ήδη τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στην Ελλάδα και στους χώρους logistics είναι χιλιάδες και σίγουρα το ερχόμενο διάστημα θα προετοιμαστούν για να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.

Το Opel Corsa στην κορυφή

Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία οι συνολικές ταξινομήσεις άγγιξαν τις 10.255 μονάδες. Η Toyota βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας, αφήνοντας δεύτερη την Opel και τρίτη την VW.

Η Citroen/DS συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία, το ίδιο και η Peugeot.

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας που η BMW τα πήγε γι’ ακόμα μία φορά περίφημα καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι, KIA, Fiat, Renault και Ford.

Όσον αφορά τα μοντέλα, το Opel Corsa έδειξε τεράστια δυναμική καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από το δεύτερο Peugeot 208.

Το… βάθρο συμπλήρωσε ένα ακόμα γαλλικό μοντέλο και συγκεκριμένα το Citroen C3. Το δημοφιλές Toyota Yaris έπεσε στην 4η θέση ενώ το Opel Crossland κατάφερε να πλασαριστεί στην 5η θέση.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ Απρίλιος 2023

  • Toyota: 1.207
  • Opel: 1.001
  • VW: 858
  • Citroen/DS: 843
  • Peugeot: 640
  • BMW: 570
  • KIA: 528
  • Fiat: 495
  • Renault: 440
  • Ford: 428
  • Hyundai: 417
  • Audi: 407
  • Suzuki: 343
  • Mercedes: 314
  • Skoda: 292
  • Dacia: 265
  • Nissan: 255
  • Jeep: 234
  • SEAT: 199
  • Volvo: 126

* ανεπίσημα στοιχεία
** μάρκες με 100+ πωλήσεις


ΠΩΛΗΣΕΙΣ ανά μοντέλο (Απρίλιος)

  • Opel Corsa: 570
  • Peugeot 208: 397
  • Citroen C3: 363
  • Toyota Yaris: 351
  • Opel Crossland: 294
  • Fiat 500: 277
  • VW T-Roc: 259
  • Toyota Yaris Cross: 243
  • Toyota C-HR: 213
  • Kia Stonic: 203

* ανεπίσημα στοιχεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lamborghini vs Ferrari: Η κόντρα των «αιωνίων» συνεχίζεται (+video)
H Renault θα επιμείνει στα πλήρως υβριδικά
Οι πιο επικίνδυνες συνήθειες πίσω από το τιμόνι

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ