Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγορά αυτοκινήτου: Σταθερά τον Απρίλιο

Ελλάδα 20:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγορά αυτοκινήτου: Σταθερά τον Απρίλιο

ΝΕΑ

Αγορά αυτοκινήτου: Σταθερά τον Απρίλιο

ΝΕΑ

Μετά την κατακόρυφη άνοδο στις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων η αγορά παραμένει σταθερή. Rent a Car και Leasing κερδίζουν έδαφος σε αντίθεση με τις λιανικές πωλήσεις…

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο τρίμηνο η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα κινήθηκε πολύ καλά. Σύμφωνα με στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. από την αρχή του έτους μέχρι και τον Μάρτιο ταξινομήθηκαν 33.772 αυτοκίνητα, έναντι 22.427 που είχαν πουληθεί το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2022.

Η αύξηση είναι σημαντική και αγγίζει το 50,6%, νούμερο που έχει φέρει χαμόγελα στον επαγγελματικό κλάδο αλλά και σε όσους έχουν αποκτήσει νέο αυτοκίνητο. Άλλωστε είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι με τις παραγωγές σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε το θετικό πρόσημο αλλάζει σημαντικά και την ψυχολογία.

Όπως όμως φαίνεται τη κατακόρυφη άνοδος δεν θα συνεχιστεί τον Απρίλιο και σύμφωνα με τις ενδείξεις οι ταξινομήσεις θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Συγκεκριμένα είχαν πουληθεί 9.289 καινούργια αυτοκίνητα και για φέτος τον Απρίλιο οι ειδικοί μιλούν για νούμερα που θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

1-2 με Toyota και Opel

Προς το παρόν και λίγο πριν «κλείσει» ο μήνας, η Toyota βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθεί η Opel που φέτος πρωταγωνιστεί στις ταξινομήσεις «κοντράροντας» στα ίσια την ιαπωνική φίρμα.

Από τα στοιχεία φαίνεται πως τα rent a car και τα οχήματα leasing διατηρούν την αγορά σε καλά επίπεδα σε αντίθεση με την λιανική που δείχνει σημάδια κούρασης, καθώς οι καταναλωτές δεν μπορούν να διαθέσουν πολλά χρήματα για την απόκτηση νέου οχήματος.

Advertisement

Η σημερινή μέρα είναι η τελευταία που οι εισαγωγικές μπορούν να ταξινομήσουν, οπότε και σύντομα θα μάθουμε πώς κινήθηκε η αγορά τον Απρίλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων
Ποινές ΣΟΚ σε πολιτικό που έτρεχε με 215 χιλιόμετρα
Δοκιμή: Skoda Kodiaq RS

Advertisement