Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jeep Recon: Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό Wrangler

Ελλάδα 16:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Jeep Recon: Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό Wrangler

ΝΕΑ

Jeep Recon: Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό Wrangler

ΝΕΑ

Πριν από λίγες ημέρες, η Jeep έχει ανακοίνωσε αναλυτικότερα το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού των μοντέλων της. Μετά τα Avenger και Wagoneer, ας δούμε περισσότερα στοιχεία για το Recon, το οποίο θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Wrangler.

Advertisement
Advertisement

Η Jeep, έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες ψηφιακά δημιουργημένες φωτογραφίες από τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της που θα παρουσιάσει στην αγορά τα προσεχή χρόνια. Μεταξύ αυτών είναι και το Recon το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στις ΗΠΑ το 2024 και στην Ευρώπη έναν χρόνο αργότερα.

Τα στελέχη της εταιρείας αποφάσισαν να αλλάξουν την ονομασία και να διατηρήσουν αυτή του Wrangler για το γνωστό μοντέλο στην εκδοχή του με τους θερμικούς κινητήρες και την Plug-in Hybrid. Έτσι, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα θα ονομάζεται Recon.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ηλεκτρικό όχημα θα βασίζεται στην πλατφόρμα «STLA Medium» του Ομίλου Stellantis στον οποίο ανήκει η Jeep. Θυμίζουμε ότι αυτός έχει δημιουργήσει τέσσερις διαφορετικές πλατφόρμες για τα μελλοντικά εξηλεκτρισμένα και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να δεχτεί μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας μεταξύ 87 kWh και 104 kWh. Όπως έχει ανακοινωθεί, αυτές θα μπορούν να προσφέρουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία έως 700 χλμ.

Τα οχήματα που θα βασιστούν σε αυτή την πλατφόρμα -συνεπώς και το Recon- θα έχουν κύκλωμα 400 Volt και μέγιστη ισχύ μεταξύ 170 ίππων και 245 ίππων. Παρά την αμιγώς ηλεκτρική «φύση» του, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα διαθέτει το σύστημα «Select», προστατευτικές ποδιές κάτω από το πάτωμα και ελαστικά για κίνηση εκτός δρόμου, ώστε να τιμά την ιστορία και τις ικανότητες του Wrangler σε αυτόν τον τομέα.

Advertisement

Στις φωτογραφίες οι οποίες δημοσιεύτηκαν βλέπουμε ότι το καινούργιο μοντέλο έχει το τετραγωνισμένο σχήμα αμαξώματος του Wrangler, με την κλασική μάσκα, τα εκτεταμένα γωνιώδη φτερά στους θόλους των τροχών και τη ρεζέρβα του ελαστικού τοποθετημένη εξωτερικά, στο πίσω μέρος του.

Advertisement

Τα φώτα ημέρας είναι σε σχήμα που παραπέμπει στο λατινικό γράμμα «U» και όχι κυκλικά, τα πίσω παραπέμπουν στα αντίστοιχα του Wrangler, ενώ στην οροφή υπάρχουν μπάρες οροφής. Σύμφωνα με την Jeep, οι πόρτες και η οροφή θα μπορούν να αφαιρεθούν, αφήνοντας το αμάξωμα ανοιχτό, μια κλασική εικόνα και ζητούμενο για τους Αμερικανούς.

Όπως έγινε γνωστό, η Jeep θα αρχίσει να δέχεται προπαραγγελίες για το νέο μοντέλο εντός της επόμενης χρονιάς. Η παραγωγή του αναμένεται να αρχίσει το 2024 και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν πρώτα από τις ΗΠΑ εκείνη τη χρονιά. Στην Ευρώπη, αναμένεται από το 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jeep: Πως δουλεύει το υβριδικό σύστημα e-Hybrid; (+video)
Το Jeep Gladiator προκαλεί
Υαλοκαθαριστήρες της Jeep καθαρίζουν με ένα πέρασμα (+video)