Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jeep: Νέος εξακύλινδρος προ των πυλών

Ελλάδα 9:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep: Νέος εξακύλινδρος προ των πυλών

ΝΕΑ

Jeep: Νέος εξακύλινδρος προ των πυλών

ΝΕΑ

Μετά από 16 χρόνια, θα συναντήσουμε ξανά κάτω από το καπό ενός Jeep έναν 6κύλινδρο κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα, η Jeep ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα λανσαριστεί το επόμενο έτος και θα κατασκευάζεται στην Πολωνία. Δύο ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας αναμένονται να κυκλοφορήσουν το 2024, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάει η παραγωγή και η εξέλιξη των θερμικών κινητήρων.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας νέος εξακύλινδρος κινητήρας θα αποκαλυφθεί εντός του 2022 στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15-24 Απριλίου. Ο εν λόγω κινητήρας θα ενσωματωθεί στην οικογένεια των μοτέρ του ομίλου Stellantis και θα αποτελέσει τον πρώτο εξακύλινδρο σε Jeep από τον Δεκέμβριο 2006, όταν ο 4λιτρος της AMC σταμάτησε να διατίθεται.

Ο νέος 3λιτρος κινητήρας αναμένεται να προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές αποδόσεις, χωρίς όμως να έχουμε πιο συγκεκριμένα στοιχεία μέχρι την επίσημη ανακοίνωση. Αρχικά θα φτάσει η ισχυρότερη εκδοχή και θα υπάρχει ως επιλογή στην γκάμα του Jeep Wagoneer.

Advertisement
Advertisement

Ένα plug-in hybrid σύνολο θα κάνει την εμφάνισή του το επόμενο έτος, με τον εξακύλινδρο να συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, καθώς και με ένα αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 PS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jeep Wrangler 4xe: Καλύτερο 4×4 για τις γυναίκες
Jeep e-Hybrid: Μια νέα εμπειρία οδήγησης (video+τιμές)
Jeep Wrangler Beach Edition: Με το μυαλό στο καλοκαίρι