Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα Jeep Wagoneer & Grand Wagoneer (video)

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα νέα Jeep Wagoneer & Grand Wagoneer (video)

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα Jeep Wagoneer & Grand Wagoneer (video)

ΝΕΑ

Τα δύο μεγάλα Jeep, Wagoneer και Grand Wagoneer, επανέρχονται στους καταλόγους της εταιρείας μετά από 30 χρόνια απουσίας.

Advertisement
Advertisement

Μετά το πρόσφατο teaser, η Jeep αποκάλυψε επίσημα τα νέα Wagoneer και Grand Wagoneer, τα οποία τοποθετούνται επάνω από το Grand Cherokee L. Συνεπώς μιλάμε για δύο μεγάλα SUV σε εξωτερικές διαστάσεις, με τεράστιους χώρους και φυσικά με τη θρυλική μάσκα της Jeep στο εμπρός τμήμα να είναι ακόμα πιο επιβλητική.

Ήταν γνωστό ότι η Jeep ασχολείται πάνω στο συγκεκριμένο project, μιας και πριν από περίπου ένα χρόνο η αμερικάνικη εταιρεία έδειξε στο κοινό το πρωτότυπο Grand Wagoneer. Να θυμίσουμε όμως ότι το εν λόγω μοντέλο είχε παραχθεί από το 1962 έως και το 1991 και η εταιρεία το επαναφέρει επίσημα σήμερα με άκρως μοντέρνα εμφάνιση και σαφώς περισσότερες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα SUV φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά των καινούργιων μοντέλων της φίρμας, όπως είναι η εντυπωσιακή γρίλια που αποτελεί άλλωστε και η ταυτότητα της εταιρείας. Ο «κουτένιος» εξωτερικός σχεδιασμός δεν λείπει, κάτι που σίγουρα ο λαός της Αμερικής λατρεύει, ενώ μέσα συναντάμε το δυάκτινο τιμόνι και την εξαιρετικά μεγάλη ευρυχωρία. Έχει εξοπλιστεί με ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Συνολικά, υπάρχουν 4 ψηφιακές οθόνες στον πλούσιο εξοπλισμό, ναι έχει διαθέσιμη οθόνη και ο συνοδηγός.

Κάτω από το καπό υπάρχει για το Jeep Wagoneer ο θηριώδης V8 των 5.7 lt. με ήπια υβριδική τεχνολογία απόδοσης 397 ίππων και 548 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης στον στάνταρ εξοπλισμό. Από την άλλη, το Jeep Grand Wagoneer εφοδιάζεται με έναν 6.4 lt. V8 κινητήρα 477 ίππων και 617 Nm ροπής. Το τελευταίο, εκτός από το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, προσφέρεται και με το σύστημα τετρακίνησης Quadra-Trac II, το οποίο διαθέτει 5 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης και πολλές ικανότητες εκτός δρόμου. Παράλληλα, το Grand Wagoneer έρχεται αποκλειστικά και με αερανάρτηση.

Advertisement

Αναφορικά με την τιμή των νέων Jeep, η αμερικανική φίρμα κοστολογεί το Wagoneer από 59.995 δολάρια (50.170 ευρώ), ενώ το Gran Wagoneer στην ειδική έκδοση Obsidian edition που θα λανσαριστεί το καλοκαίρι ξεκινάει από τα 100.995 δολάρια (85.000 ευρώ).

Advertisement

H επίσημη παρουσίαση-αποκάλυψη από την Jeep θα γίνει σήμερα στις 19:00 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Με 850 ίππους, αυτό το Jeep Gladiator αξίζει την προσοχή μας (VIDEO)
Έκδοση Willys για το Jeep Wrangler στην Αυστραλία
Jeep: Ετοιμάζει το μικρότερο «αδερφάκι» του Renegade