Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ίσως η πιο άσχημη Mercedes SL που έχει κατασκευαστεί ποτέ…

Ελλάδα 6:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ίσως η πιο άσχημη Mercedes SL που έχει κατασκευαστεί ποτέ…

ΝΕΑ

Ίσως η πιο άσχημη Mercedes SL που έχει κατασκευαστεί ποτέ…

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz 380SL Roadster, μοντέλο του 1981 που ανήκει στον τραγουδιστή Wayne Newton πρόκειται να πληστηριαστεί τον επόμενο μήνα από τη γνωστή εταιρία Barrett-Jackson. Τι διαφορετικό έχει όμως;

Advertisement
Advertisement

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο Mercedes-Benz 380SL Roadster. Αλλά για κάποιο κομμάτι που έχει τροποποιηθεί διεξοδικά από την εταιρεία Niko-Michael Coachworks.

Το κλασικό ρύγχος της Mercedes έχει διαφοροποιηθεί υιοθετώντας νέους προβολείς και χρυσό έμβλημα με σήμα, τι άλλο, από το αστέρι.
Ωστόσο, το καμπυλωτό αμάξωμα είναι αυτό που διαφέρει πραγματικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από τα υπόλοιπα 380SL.

Η Coachbuilder αντικατέστησε επίσης την σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, με μια χειροκίνητη κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς και να αποθηκευτεί εκτός αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Αλλάζοντας τα δεδομένα σχετικά με την αναδιπλούμενη οροφή, η εταιρία κατόρθωσε επίσης να μετατοπίσει τον εφεδρικό τροχό που τώρα εδράζεται επάνω στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Το συμβολικό αυτοκίνητο ξεχωρίζει περαιτέρω από τις υπόλοιπες Merc με τις επιχρυσωμένες πινελιές στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών του αμαξώματος που διατρέχουν κατά το μήκος το αυτοκίνητο. Ένα σετ τροχών 16 ιντσών που προέρχεται από τη BBS ολοκληρώνει την εκκεντρική εμφάνιση αυτής της διαφορετικής 380SL.

Advertisement

Αντίθετα με το εξωτερικό look δεν έγιναν τροποποιήσεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ούτε στον βενζινοκινητήρα V8 με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου 3,8 λίτρων ο οποίος εξακολουθεί να συνδυάζεται με το εργοστασιακό αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Advertisement

Το αυτοκίνητο έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη συλλογή του Newtons στο Las Vegas και έχει διανύσει λιγότερα από 3.200 χιλιόμετρα από την αρχή του βίου του. Εννοείται πως προσφέρεται χωρίς επιφύλαξη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes-AMG GT 73e στο Nurburgring (+video)
H Mercedes-AMG GT R μετατρέπεται σε Speedster 850 ίππων (+video)
Έτσι θα είναι η Mercedes EQS SUV

 

Advertisement