Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ήρθε στην Ελλάδα το ένα και μοναδικό Abarth 695 Tributo 131 Rally

Ελλάδα 23:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ήρθε στην Ελλάδα το ένα και μοναδικό Abarth 695 Tributo 131 Rally

ΝΕΑ

Ήρθε στην Ελλάδα το ένα και μοναδικό Abarth 695 Tributo 131 Rally

ΝΕΑ

Το σπάνιο ιταλικό σπορ αυτοκίνητο θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στον ιδιοκτήτη του ο οποίος θα είναι και ο μοναδικός που θα το έχει στην Ελλάδα…

Advertisement
Advertisement

Ένα Abarth είναι πάντα ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο, πόσο δε όταν πρόκειται για μία ειδική έκδοση που κατασκευάστηκε για να τιμήσει το θρυλικό Abarth 131 Rally. Ο λόγος για το 695 Tributo 131 Rally το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 695 μονάδες και το οποίο πριν καν κυκλοφορήσει ήδη είχε… εξαφανιστεί!

Το συλλεκτικό Abarth «γεννήθηκε» για να τιμήσει το αυτοκίνητο που πρωταγωνιστούσε στους αγώνες ράλι της δεκαετίας του ’70 και όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει λόγω της μοναδικότητάς του, όποιος πρόλαβε… πρόλαβε. Ένας από τους 695 τυχερούς ιδιοκτήτες κατάφερε να το αγοράσει από την Ελλάδα και σε λίγες ημέρες θα το έχει στα χέρια του.

Το ιταλικό αυτοκίνητο συναντήσαμε στις εγκαταστάσεις των logistics και όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες του Newsauto, πρόκειται για ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο που θα ήθελε κάθε petrolhead να έχει στην κατοχή του.

Αυτό το κάτι (παραπάνω) που θέλουμε

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό μπλε χρώμα του Abarth 695 Tributo 131 Rally, διαθέτει λεπτομέρειες που παραπέμπουν στο παρελθόν αλλά και σπάνια συναντούμε. Το σύστημα πέδησης έχει την υπογραφή της Brembo, οι αναρτήσεις της Koni, ενώ αίσθηση προκαλούν οι τέσσερις απολήξεις εξάτμισης που είναι ειδικά σχεδιασμένες από την ίδια την Abarth.

Το κερασάκι στη… τούρτα αφορά στην πίσω ρυθμιζόμενη αεροτομή που μπορεί να πάρει κλίση από 0 έως 60 μοίρες!

Μοτέρ που συναντούμε στην F4!

Το μηχανικό σύνολο έχει χωρητικότητα 1.4 λίτρα, αποδίδει 180 ίππους και παράγει 250Nm ροπή. Το συγκεκριμένο μοτέρ είναι το ίδιο που συναντούμε σε μονοθέσια του πρωταθλήματος Formula 4 και στη γλώσσα των αριθμών, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 225 χλμ./ώρα.

Advertisement

Και να το θέλεις δεν υπάρχει!

Tο κιβώτιο που φοράει το «ελληνικό» 695 Tributo 131 Rally είναι μηχανικό.  Τέλος να σημειώσουμε πως το κόστος αγοράς ξεπέρασε τα 32.000 ευρώ και για όποιον ενδιαφέρεται να το αποκτήσει απλά δεν θα τα καταφέρει καθώς, όπως προαναφέραμε, όλα τα αυτοκίνητα έχουν πουληθεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Alpine A110 R βάζει φωτιά στην άσφαλτο
Κύκνειο άσμα για τον V10 στο Audi R8 Coupe GT RWD
Τα νέα της πιάτσας, 351…

 

 

Advertisement