Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 351…

Ελλάδα 20:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 351…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 351…

ΝΕΑ

Σημαντικές αλλαγές και αναδιαρθρώσεις παρατηρούμε στην πιάτσα του αυτοκινήτου. Έρχεται και νέο… κύμα καθώς τα δεδομένα στον κλάδο αλλάζουν.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Πτώση της θερμοκρασίας ακούμε αλλά πτώση δεν βλέπουμε, οπότε απλά περιμένουμε να πιάσει λίγο κρύο, όχι γιατί δεν μας αρέσει η ζέστη αλλά για να μας εγκαταλείψουν επιτέλους τα… κουνούπια!

Το καλοκαίρι λοιπόν συνεχίζεται, όχι για εμάς αλλά για τον τουριστικό κλάδο που ακούμε οτι πάει καλά και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για όλους μας.

Εκτός από τα θετικά μηνύματα το τουρισμού, αισιοδοξία δεν υπάρχει, όμως η αλήθεια βρίσκεται στο μυαλό μας και στην όρεξη που έχουμε για αλλαγές στα νέα δεδομένα.

Πάντα πρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία…

Αλλαγές και αγορά

Advertisement
Advertisement

Όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, πολλά πλέον «μαγαζιά» του κλάδου προχωρούν σε αλλαγές και αναδιαρθρώσεις. Είναι κάτι που το έχουμε γράψει αρκετές φορές καθώς ο κλάδος αλλάζει δραστικά και θα αλλάξει ακόμα περισσότερο στο προσεχές μέλλον. Πολλοί λοιπόν τρέχουν να προλάβουν καθώς θέλουν να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τα νέα δεδομένα και όχι απλά να περιμένουν να δούνε τι θα συμβεί και να την… πάθουνε.

Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές συμβαίνουν, οπότε αναμένουμε καινούρια πράγματα και καλύτερο μέλλον σε όσους δραστηριοποιούνται στην… πιάτσα.

Η αγορά πάντως και παρά τα προβλήματα με τις παραγωγές και τις παραδόσεις πάει καλύτερα από την περυσινή χρονιά. Ένα μήνυμα αισιοδοξίας που πρέπει να μας βάλει και σε σκέψεις για να κοιτάξουμε θετικά όσα συμβαίνουν γύρω μας…

Συνεχίζουμε ενημέρωση με φουλ… γκάζια!

Πού να στείλετε ενημέρωση

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όταν η εργασία είναι χαρά, η ζωή είναι ωραία.


Τη Γενική Διεύθυνση των εισαγωγικών εταιρειών, Citroen, DS Automobiles, Opel και Peugeot αναλαμβάνει ο Πέτρος Πιπερίδης.

Advertisement


Ο Δημήτρης Καββούρης αναλαμβάνει καθήκοντα στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης του Ομίλου Συγγελίδη από τη θέση του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου.


 

Αναδιάρθρωση στο Newsauto. Αποχώρησαν οι δημοσιογράφοι, Γιώργος Σαργιανίδης και Γιώργος Σκευοφύλακας.


Άνοδο 30% είχαν οι ταξινομήσεις του Σεπτεμβρίου συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Οι πωλήσεις έφτασαν τις 8.500 μονάδες. Συγκεντρωτικά και για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις έχουν ήδη φτάσεις τις 83.000, με την άνοδο να αγγίζει το 1%.


Στην πρώτη θέση των πωλήσεων πέρασε η Peugeot τον Σεπτέμβριο αφήνοντας δεύτερη την Toyota και τρίτη την Renault. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Hyundai, Suzuki, Ford, VW, Citroen, Fiat και Opel.


Η πρώτη Maserati MC20 βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην αντιπροσωπεία της μάρκας που έχει έδρα στην Κηφισιά. Πρόκειται για μία μαύρη MC20 που ήδη έχει κλειστεί από πελάτη της μάρκας.


Συνολικά 695 Abarth 695 Tributo 131 rally θα κατασκευαστούν σε όλο τον κόσμο και ήδη όλα είναι πουλημένα Μόλις ένα θα ταξινομηθεί στην Ελλάδα και ήδη βρίσκεται στη χώρα μας. Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί στον πελάτη που κατάφερε να το παραγγείλει μέσω της ΒΕΛΜΑΡ.


Τα 2.000 έφτασαν ήδη τα Tesla που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έχει η ίδια η εταιρεία. Πάνω από 1.100 έχουν πουληθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία.


Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας α φιλοξενήσει το διάστημα 7-9 Οκτωβρίου το 20o Motor Festival.


Επανέρχεται στο καθημερινό πρόγραμμα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Πάρις Ποντίκας τον οποίο και θα ακούμε στις 8:30 π.μ. ενώ συνεχίζει τις ωριαίες ραδιοφωνικές εκπομπές σε ΕΡΑ ΣΠΟΡ (Σάββατο 13:00-14:00) και Πρώτο Πρόγραμμα (Κυριακή 15:00-16:00). Επίσης κάθε Σαββατοκύριακο τον βλέπουμε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «από τις 6 ΣΚ» όπου μας ενημερώνει για θέματα αυτοκινήτου.


Ο Πάνος Σειτανίδης συνεχίζει να ενημερώνει τους φίλους της Formula 1 μέσα από τα δικά του video που αναρτεί στα προσωπικά του social media. Μία διαφορετική ενημέρωση από άλλη οπτική γωνία.


 

Η Ελένη Λυκίσα έχει αναλάβει την επιμέλεια της ενότητας του αυτοκινήτου στο Newsit, την οποία μέχρι πρότινος είχε το Drive.


 

Συνεχίζει κάθε Τρίτη 19.00-21.00 στο κανάλι 1 Πειραιά το ραδιοφωνικό αγωνιστικό δίδυμο Στράτος Φωτεινέλλης και Κώστας Νικολακόπουλος. Ακούμε όλα τα νέα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό συνεντεύξεις και σχόλιο από τον Στράτη Χατζηπαναγιώτου.

 


Το ολοκαίνουριο Range Rover Sport πάτησε επί ελληνικού εδάφους. Σύντομα θα ξεκινήσουν και οι παραδώσεις στους πρώτους πελάτες.


Τα πρώτα Mazda CX-60 ήρθαν στην Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες θα βρίσκονται στις αντιπροσωπείες της μάρκας.


Τα ελαστικά Davanti ξεκίνησαν να πωλούνται στην ελληνική αγορά. Την επιχειρηματική κίνηση έκανε ο Όμιλος Σπανός.


Το Beat αλλάζει και πλέον γίνεται Free Now, προσφέροντας διάφορους τρόπους (εκτός από ταξί) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης για πρώτη φορά και μέσα από την εφαρμογή οι χρήστες θα μπορούν να νοικιάσουν και ποδήλατα!


 

Τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα προσκαλεί η BYD και συγκεκριμένα στην αντιπροσωπεία της που έχει έδρα στην Κηφισιά. Την πρόσκληση έδωσε στους αναγνώστες του περιοδικού Τροχοί&TIR.


Τεχνικά προβλήματα έχει τον τελευτυαίο καιρό το motorsite.gr που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη.


Μετά από 38 χρονιά στην Yamaha ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού για τον Γιώργο Παπαπέτρου με την Yamaha. Οι φίλοι και συνεργάτες του , τον αποχαιρέτησαν με ένα συγκινητικό μήνυμα λίγο πριν βγει στη σύνταξη.


 

Το χρονικό διάστημα 7-10 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το 2ο «Olympic Yacht Show», στην Olympic Marine, στο Λαύριο. Κορυφαία ελληνικά ναυπηγεία και προϊόντα θα δώσουν το παρών στην εκδήλωση.

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 143.900
2. Trcoff: 60.900
3. Tractiongr: 27.000
4. Drive magazine: 26.500
5. Gocar: 13.500
6. Carotogr: 12.400
7. CarGuysGr: 10.700
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.090
9. Newsauto: 4.750
10. 4Τροχοί: 4.130
11. Auto Τρίτη: 3.520
12. Autobeat: 3.030
13. George Sargiannidis: 2.850
14. Panos Seitanidis: 2.350
15. Enkinisi: 1.610
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.520
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 3/10/2022 (20:00)