Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπερθέαμα από το ισχυρότερο Jeep Wrangler της ιστορίας (video)

Ελλάδα 9:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπερθέαμα από το ισχυρότερο Jeep Wrangler της ιστορίας (video)

ΝΕΑ

Υπερθέαμα από το ισχυρότερο Jeep Wrangler της ιστορίας (video)

ΝΕΑ

Με V8  470 ίππων και πλούσιο εκδρομικό ταλέντο, το Wrangler Rubicon 392… ούτε που βλέπει τα μικρότερα αδερφάκια του.

Advertisement
Advertisement

Απαράμιλλες off-road δυνατότητες, ψαρωτικό λουκ και αδάμαστος χαρακτήρας. Αυτό είναι το προφίλ του Jeep Wrangler, ενός μοντέλου που αριθμεί εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο.

Οι απαρχές του σκληροτράχηλου μοντέλου εντοπίζονται το 1987, όταν υιοθέτησε τη βασική φόρμουλα του παλιού Jeep CJ. Έκτοτε, η συνταγή της επιτυχίας παρέμεινε ίδια. Διατήρηση του τετραγωνισμένου παρουσιαστικού, μεγάλη απόσταση από το έδαφος, 7 κάθετες γρίλιες στη μάσκα, στρογγυλοί προβολείς κ.ο.κ.

Πριν από λίγους μήνες, ωστόσο, η Jeep αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να προκαλέσει θόρυβο. Και δεν αναφερόμαστε στη στρατηγικής σημασίας κίνησή της να… βάλει στην πρίζα το Wrangler, δημιουργώντας τη plug-in υβριδική έκδοση “4xe”.

Advertisement
Advertisement

Αλλά το Rubicon 392, που συνιστά το ισχυρότερο Wrangler που έχει βγει από τη μήτρα της Jeep. Για να το καταφέρει, βέβαια, αυτό η τελευταία έπρεπε να βγάλει από την κατάψυξη (μετά από 40 χρόνια) τον V8 κινητήρα της.

Αυτός έχει χωρητικότητα 6.400 κ.εκ. και παράγει 470 PS / 637 Nm. Η κίνηση φτάνει, φυσικά, και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου που συμπράττει με το μοτέρ για την επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,5 δλ., όταν για το τετρακοσάρι χρειάζονται 13 δλ.

Advertisement

Σεβόμενη τη βαριά εκδρομική ιστορία της, η Jeep φρόντισε ώστε οι ισχυρές επιδόσεις να μην υπονομεύουν το off-road ταλέντο του Wrangler. Ως εκ τούτου δεν απουσιάζουν τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικά, τα αμορτισέρ της Fox από αλουμίνιο και οι άξονες Dana 44.

Advertisement

Η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 55 χλστ., υπάρχει σωρεία ηλεκτρονικών συστημάτων που αυξάνουν τα περιθώρια πρόσφυσης και οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής είναι 44,5, 22,6 και 37,5 μοίρες αντίστοιχα.

Προσθέστε και την ικανότητα του Wrangler Rubicon 392 να υπερκεράσει υδάτινο κώλυμα βάθους 825 χλστ. και το σκληροτράχηλο προφίλ του ισχυρότερου Wrangler στα χρονικά, είναι πλήρες!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
80 χρόνια Jeep: Οι 12 κορυφαίες στιγμές της
Το κιτ που κάνει το Jeep Wrangler ασταμάτητο
Το νέο baby-Jeep θα είναι ηλεκτρικό