Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Jeep Wrangler Rubicon 392: Με Hemi V8 470 ίππων (+video)

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep Wrangler Rubicon 392: Με Hemi V8 470 ίππων (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Jeep Wrangler Rubicon 392: Με Hemi V8 470 ίππων (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η παραγωγή του Ford Bronco με κινητήρα V8 ανάγκασε την Jeep να «φορέσει» ένα οχτακύλινδρο μοτέρ στο Wrangler και παρουσίασε το 392 Concept, το οποίο ήταν απλά θέμα χρόνου για να μπει στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Η στιγμή αυτή έφτασε και όλα δείχνουν πως το Jeep Wrangler Rubicon 392 δεν είναι απλά ένα Wrangler με κινητήρα μεγάλου κυβισμού

Το πρώτο Wrangler με εργοστασιακό V8 κινητήρα επιστρέφει στην παραγωγή μετά από 40 χρόνια. Το Rubicon 392 είναι εδώ και είναι έτοιμο να… σκάψει την άσφαλτο καθώς και την άμμο, το χώμα, τους βράχους, τα μονοπάτια και πιθανώς τα… εγώ των ιδιοκτητών Ford Bronco .
Ναι, το Rubicon 392 είναι σχεδόν ίδιο με το Concept 392 που συναντήσαμε το καλοκαίρι. Υπάρχουν κάποιες διαφορές, ξεκινώντας από το Hemi V8 6,4 λίτρων (392 κυβικών ιντσών), με αυξημένη κατά 20 ίππους την ισχύ του (από 450 ίππους σε 470).

Advertisement
Advertisement

Το αποτέλεσμα είναι πως το Wrangler κάνει το 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα και καλύπτει τα 400 μέτρα σε 13 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας μεταδίδει την δύναμη του μέσω οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου με paddles (πρώτη φορά σε Wrangler) ενώ το σύστημα εξάτμισης (active exhaust system) ανοίγει όλα τα διαφράγματα – γίνεται ελεύθερο – όταν ο οδηγός πατήσει τέρμα το γκάζι ή με χειροκίνητο τρόπο. Το Torque Reserve είναι μία παραλλαγή του launch control και επιτρέπει ακαριαίες εκκινήσεις.
Ωστόσο, το Wrangler Rubicon 392 δεν έχει σχεδιαστεί για κινείται γρήγορα μόνο στην άσφαλτο. Έτσι έχει επιπλέον δύο ίντσες ύψος ανάρτηση της Fox, ελαστικά 33 ιντσών σε τροχούς 17 ιντσών με δυνατότητα κίνησης με πολύ χαμηλή πίεση. Ως αποτέλεσμα, η Jeep αναφέρει ότι βελτιώνονται οι γωνίες προσέγγισης / αναχώρησης.


Το Rubicon 392 μπορεί επίσης να περάσει από 82,5 εκατοστά νερού παρά τον μεγάλο αεραγωγό στο καπό. Η εισαγωγή αέρα χρησιμοποιεί ένα σύστημα εισαγωγής αέρα (το Hydro-Guide) με αγωγούς τριών επιπέδων που κατευθύνει το νερό μακριά από το μοτέρ, ακόμη και αν τα… κύματα σκεπάσουν το καπό. Επιπλέον, εάν αυτό καλυφθεί με λάσπη (όπως συμβαίνει συχνά στον κόσμο του Wrangler) το σύστημα εισόδου αέρα εξακολουθεί να λειτουργεί με ασφάλεια.
Μιλώντας για… λάσπη, το Rubicon 392, έχει σύστημα μόνιμης τετρακίνησης (το Select-Track 4WD) με τέσσερις επιλέξιμες λειτουργίες οι οποίες είναι οι: 4WD Auto, 4WD High, Neutral και 4WD Low. Οι άξονες Dana 44 εμπρός και πίσω έχουν ενισχυμένους σωλήνες άξονα. Επιπλέον για δύσκολες καταστάσεις εκτός δρόμου, υπάρχει ηλεκτρονική αποσύνδεση για την εμπρός αντιστρεπτική ράβδο. Επιπλέον, η Jeep λέει ότι σχεδόν όλη η ροπή του Hemi V8 είναι διαθέσιμη από την χαμηλή στην περιοχή στροφών για ομαλή κίνηση σε σαθρό και ανώμαλο έδαφος.


Οπτικά, το Rubicon 392 φορά διακριτικά με αυτό το νούμερο, ειδικούς τροχούς και υπάρχει και το καπό με τον μεγάλο αεραγωγό. Η μάσκα είναι επίσης ανασχεδιασμένη για καλύτερη ψύξη του V8 και ένα νέο ταμπλό οργάνων στο εσωτερικό μεταφέρει σωστά τις σημαντικά αυξημένες δυνατότητες απόδοσης που παρέχονται από τον κινητήρα. Το όνομα «Rubicon 392» θα το βρείτε και στην καμπίνα των επιβατών ανάμεσα στα καθίσματα και κάνει το εσωτερικό του Jeep να ξεχωρίζει με πληθώρα χαρακτηριστικών, όπως δερμάτινη επένδυση, το Infotainment Group, Safety and Advanced Safety Groups, αμάξωμα με σκληρή οροφή και άλλα αντικείμενα που συνήθως είναι προαιρετικά. Η Mopar θα προσφέρει επίσης μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ ειδικά για το Rubicon 392. Η Jeep δεν αναφέρει αν το Rubicon 392 θα είναι διαθέσιμο μόνο σε τετράθυρο αμάξωμα όμως τα στατιστικά στοιχεία για τους off-roaders δείχνουν πως αυτό προτιμούν. Η Jeep δεν ανακοίνωσε τις τιμές του μοντέλου της, αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι θα είναι το πιο ακριβό Wrangler στην γκάμα.

Advertisement