Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπερθέαμα από την Pagani Huayra παρέα με μαχητικά αεροσκάφη (video)

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπερθέαμα από την Pagani Huayra παρέα με μαχητικά αεροσκάφη (video)

ΝΕΑ

Υπερθέαμα από την Pagani Huayra παρέα με μαχητικά αεροσκάφη (video)

ΝΕΑ

Η Pagani αποτίνει φόρο τιμής στο ιταλικό ακροβατικό σμήνος επιδείξεων ακριβείας Frecce Tricolori, κατασκευάζοντας μια επετειακή έκδοση με ιδιαίτερο στιλ.

Advertisement
Advertisement

Με έτος ίδρυσης το 1961, οι Frecce Tricolori, αποτελούν το πιο πολυάριθμο ακροβατικό σμήνος επιδείξεων ακριβείας στον κόσμο, απαρτιζόμενο από δέκα αεροσκάφη.

Οι… δεξιοτέχνες πιλότοι της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας χρησιμοποιούν το Aermacchi MB-339, ένα διθέσιο μαχητικό και εκπαιδευτικό αεροσκάφος, που κατασκευάζεται στην Ιταλία και είναι ικανό να επιτύχει ταχύτητες έως και 898 χλμ/ώρα στο επίπεδο της θάλασσας.

Οι Frecce Tricolori μαγεύουν τα πλήθη με ένα μοναδικό show στους αιθέρες, ενώ σήμα κατατεθέν τους συνιστά ο σχηματισμός της σημαίας της Ιταλίας. Πρόσφατα, μάλιστα, η ομάδα προέβη σε μία ξεχωριστή παράσταση μέσω της οποίας ενθάρρυναν τους συμπατριώτες τους να μείνουν ενωμένοι έτσι ώστε να νικήσουν τον κορωνοϊό.

Advertisement
Advertisement

Το ακροβατικό σμήνος, το οποίο συμπλήρωσε 60 χρόνια ζωής, δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την Pagani, η οποία, μόλις πρόσφατα, δημιούργησε μια μοναδική έκδοση της Huayra, εμπνευσμένη από τους Frecce Tricolori. O λόγος για την Huayra Tricolore.

Πηγή τροφοδότησης του μοντέλου συνιστά o V12 twin turbo κινητήρας των 6,0 λίτρων της AMG. Στην τελευταία του εκδοχή αποδίδει 840 ps και 1.000 Nm ροπής, γεγονός που καθιστά το όχημα σε ισχυρότερο στην ιστορία της εταιρείας.

Advertisement

Σχεδιαστικά, το περιορισμένης παραγωγής (μόλις 3 αντίτυπα) μοντέλο των 1.270 κιλών και των… 5,5 εκατ. ευρώ είναι εμπνευσμένο από το αεροσκάφος Aermacchi MB-339. Οι επιρροές, μεταξύ άλλων, είναι ευδιάκριτες τόσο στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ όμορφη νότα δίνει η επιμήκης μορφή της ιταλικής σημαίας που κοσμεί τα «πλευρά» του μοντέλου.

Advertisement

Επιπροσθέτως, η Pagani δεν αρκέστηκε στη δημιουργία της Huarya Tricolore, αλλά συνδιοργάνωσε και μια μοναδική επίδειξη. Το show στους αιθέρες ανέλαβε το δημοφιλές ακροβατικό σμήνος, ενώ για την επίγεια παράσταση μερίμνησε η επετειακή έκδοση της Pagani Huayra

Ακολουθεί το εντυπωσιακό βίντεο:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιβεβαίωση Newsauto! Ιδού το νομοσχέδιο για την Μικροκινητικότητα
Ξεκινά η καταβολή των επιδοτήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα!
O Johnson το ανακοίνωσε! Τέλος τα ΙΧ βενζίνης και diesel το 2030