Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Pagani Huayra αξίας 5,5 εκατομμυρίων (video)

Ελλάδα 1:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Pagani Huayra αξίας 5,5 εκατομμυρίων (video)

ΝΕΑ

Ένα Pagani Huayra αξίας 5,5 εκατομμυρίων (video)

ΝΕΑ

H Pagani τιμά τα 60 χρόνια της ακροβατικής Μοίρας Freccie Tricolori, δημιουργώντας μία συλλεκτική έκδοση της Huarya.

Advertisement
Advertisement

Τα Freccie Tricolori ιδρύθηκαν το 1961, με το ακροβατικό σμήνος να αποτελεί ένα από τα κορυφαία του είδους, προσφέροντας σε τακτά χρονικά διαστήματα ένα μοναδικό θέαμα στους αιθέρες, πραγματοποιώντας επικίνδυνους αλλά συγχρόνως εντυπωσιακούς ελιγμούς.

Θέλοντας να τιμήσει την συγκεκριμένη ομάδα των τολμηρών πιλότων, που κλείνει τα 60 χρόνια παρουσίας, η Pagani μας αποκαλύπτει μία μοναδική έκδοση της Huarya, η οποία φέρει τον κωδικό Tricolore. Το βασικό στοιχείο του ιταλικού supercar βρίσκεται κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα και είναι φυσικά ο γνωστός μας V12 twin-turbo κινητήρας των 6,0 λίτρων, ο οποίος έχει εξελιχθεί από την Mercedes-AMG.

Advertisement
Advertisement

Στην τελευταία του εκδοχή αποδίδει 840 ίππους και 1.100 Nm ροπή, χαρίζοντας στη συγκεκριμένη έκδοση τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου που έχει δημιουργήσει η φίρμα του Horacio Pagani. Να αναφερθεί ότι μέχρι τώρα τα σκήπτρα κατείχε το Imola με 839 ίππους. Η ισχύς μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου σειριακού κιβωτίου επτά σχέσεων, με το βάρος του αυτοκινήτου, χωρίς τον οδηγό να φτάνει τα μόλις 1.270 κιλά.

Η σχεδίαση της Huarya Tricolore παραπέμπει άμεσα στο αεροσκάφος Aermacchi MB-339, το οποίο χρησιμοποιεί η ακροβατική ομάδα, όπως τα σημεία στήριξης της πίσω αεροτομής, αλλά και τον εξωτερικό χρωματισμό με τις χαρακτηριστικές ιταλικές σημαίες. Παράλληλα διαθέτει ανασχεδιασμένο εμπρός σπλίτερ και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Επεμβάσεις έχουν γίνει και στον κεντρικό αεραγωγό, πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, στον πίσω  διαχύτη, ενώ νέα είναι και η πίσω αεροτομή κατασκευασμένη από ανθρακονήματα.

Advertisement

Ιδιαίτερη μνεία έχει γίνει και στο εσωτερικό, όπου κυριαρχούν οι αλουμινένιες λεπτομέρειες, όπως στον επιλογέα του κιβωτίου που συνδυάζει και carbon στοιχεία, ενώ τα καθίσματα έχουν δίχρωμη μπλε και λευκή επένδυση. Η Pagani Huayra Tricolore θα δημιουργηθεί σε μόλις τρία μοντέλα, με κάθε ένα να κοστίζει, χωρίς τους φόρους, τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Πότε επαναλειτουργούν τα ΚΤΕΟ – Οι προθεσμίες για έλεγχο

Advertisement

SOS! Ανάρπαστα γίνονται τα παλαιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα

Πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ για πινακίδες ΔΟΚ