Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπάρχει λόγος που η BMW X2 μεγάλωσε

Ελλάδα 1:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπάρχει λόγος που η BMW X2 μεγάλωσε

ΝΕΑ

Υπάρχει λόγος που η BMW X2 μεγάλωσε

ΝΕΑ

H καινούργια X2 άλλαξε σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις, όπως και σε αυτά που προσφέρει στους επιβάτες της, σε σχέση με πριν. Ας δούμε τον λόγο

Advertisement
Advertisement

Η νέα X2 ξεπερνά σε μήκος τα 4,55 μέτρα, όταν το πρώτης γενιάς μοντέλο έφτανε τα 4,36 μέτρα. Η αύξηση των κατά σχεδόν 20 εκατοστών αυτού, όπως και των κατά 5,2 εκατοστών σε ύψος, έχουν να κάνουν με τον φαινόμενο όγκο καινούργιου μοντέλου.

Ωστόσο, οι άνθρωποι της BMW είχαν τον σκοπό τους όταν αποφάσισαν την εξέλιξη της νέας X2. Αυτή ξεκίνησε όταν καθοριζόταν και το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση.

Έτσι, σε αυτό προβλέπεται ότι η επόμενη X4 (όχι, δεν κάναμε λάθος), η οποία θα παρουσιαστεί το 2026, θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι η X2 η οποία θα διατίθεται με θερμικούς κινητήρες θα κληθεί να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί από την έλλειψη της X4 με τέτοια μοτέρ, από εκείνη τη χρονιά και έπειτα.

Υπό αυτό το πρίσμα, δηλαδή να διατηρήσει η BMW πελάτες της ή να προσελκύσει νέους που θα θέλουν ένα πολυτελές SUV με σχετικά μεγάλες διαστάσεις και ευρυχωρία στο εσωτερικό της, η καινούργια X2 θα αναλάβει τον ρόλο να αντικαταστήσει -τρόπον τινά- την X4.

Advertisement

Βεβαίως, η νέα X2 δεν θα έχει τους μεγαλύτερης χωρητικότητας και απόδοσης κινητήρες της X4. Όμως, τα στελέχη της BMW θεωρούν ότι η ισχύς αυτών με τους οποίους θα είναι διαθέσιμη η πρώτη είναι επαρκής.

Επίσης, έχουν φροντίσει ώστε η οδική συμπεριφορά της να είναι πολύ καλή και το επίπεδο εξοπλισμού της σε υψηλό επίπεδο ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά με ό,τι ισχύει στην X4, αντίστοιχα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με τη νέα BMW X2
Η νέα BMW X2 ήρθε Ελλάδα πριν την παγκόσμια πρεμιέρα στο Τόκιο
Οι τιμές της νέας BMW Χ2 και iX2 στην Ελλάδα