Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ασύμβατο το iPhone 15 με την BMW;

Ελλάδα 0:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ασύμβατο το iPhone 15 με την BMW;

ΝΕΑ

Ασύμβατο το iPhone 15 με την BMW;

ΝΕΑ

Οι αναφορές χρηστών στο διαδίκτυο αναδεικνύουν δυσλειτουργίες στην αυτόματη φόρτιση…

Advertisement
Advertisement

Το πρότυπο Qi για ασύρματη φόρτιση υπάρχει από το 2008. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι iPhones επωφελούνται από την τεχνολογία για το μεγαλύτερο μέρος των 15 ετών, και ήταν αρκετά αξιόπιστο σε αυτό το διάστημα.

Δηλαδή, εκτός κι αν ανήκετε στο υποσύνολο όσων τυχαίνει να είναι κάτοχοι BMW και iPhone 15 σήμερα, οπότε ίσως είναι σοφό να… απογειώσετε το γυαλιστερό smartphone σας με τον παλιομοδίτικο τρόπο.

Οι νέοι ιδιοκτήτες iPhone στο διαδίκτυο ανέφεραν ότι τα επιθέματα φόρτισης στις BMW τους έχουν στριμώξει τα τσιπ NFC στο εσωτερικό των νέων συσκευών τους, καθιστώντας τις ανέπαφες πληρωμές, ορισμένα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου και άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με το NFC (τεχνολογία που εφαρμόζεται κυρίως πάνω στα smartphone κι επιτρέπει στο κινητό να έχει ασύρματη επικοινωνία με άλλες συσκευές ή εξαρτήματα σε πολύ μικρή απόσταση) άχρηστα.

Advertisement
Advertisement

Οι χρήστες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα λένε ότι κατά τη φόρτιση, τα iPhone τους εμφανίζουν μια λευκή οθόνη και μπαίνουν σε λειτουργία ανάκτησης. Μετά την επανεκκίνηση, όλα εμφανίζονται κανονικά, έως ότου ο χρήστης προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε λειτουργία που απαιτεί NFC.

Το Qi, από την άλλη πλευρά, είναι ένα αποκλειστικό πρότυπο φόρτισης. Ο κύριος σκοπός του είναι να μεταδίδει ασύρματα ρεύμα μεταξύ του φορτιστή και της συσκευής, χωρίς καλώδια πρόσδεσης. Οι συσκευές Apple παλαιού τύπου λειτουργούν γύρω στα 127,7 kHz, ενώ οι νέες συσκευές, που μπορούν να δέχονται φόρτιση 15 watt με το πρότυπο Qi2, λειτουργούν στα 360 KHz.

Advertisement

Η BMW ήταν επίσης ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που υιοθέτησαν το Apple CarKey στις ΗΠΑ Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το CarKey χρησιμοποιεί NFC για τον έλεγχο ταυτότητας ενός τηλεφώνου με ένα όχημα (εκτός, ωστόσο, το αυτοκίνητο υποστηρίζει το CarKey μέσω Ultra Wideband όπως το BMW Digital Key Plus). Γ

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κατηγορήσουμε οποιαδήποτε εταιρεία, αλλά είναι απολύτως σαφές ότι οι δυνατότητες NFC των συσκευών μειώνονται αυτή τη στιγμή. Επομένως, εάν είστε κάτοχος και μιας BMW και ενός iPhone 15, ίσως είναι καλύτερο να κρατήσετε αυτό το τηλέφωνο εκτός ασύρματου φορτιστή και να χρησιμοποιήσετε το fob που συνοδεύει το αυτοκίνητό σας, τουλάχιστον προς το παρόν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρεκόρ πωλήσεων τον Σεπτέμβριο – Τρένο η Tesla
Ποια εταιρία θα δίνει έως 11 χρόνια εγγύησης για τα αυτοκίνητά της;
Επίσημα στο Τόκιο το νέο Suzuki Swift