Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι το «car cinema» η νέα μόδα στα αγροτικά;

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι το «car cinema» η νέα μόδα στα αγροτικά;

ΝΕΑ

Είναι το «car cinema» η νέα μόδα στα αγροτικά;

ΝΕΑ

Η Ford σχεδιάζει μία πατέντα για το εμπρός, τεράστιο πορτμπαγκάζ του ηλεκτρικού F-150 η οποία κάτι μας θυμίζει.

Advertisement
Advertisement

Μεγαλεπήβολα σχέδια έχει η Ford για το ηλεκτρικό αγροτικό της, αφού σκοπεύει να το κάνει όσο πιο πρακτικό και προσαρμοσμένο στο σύγχρονο life style γίνεται. Μέρος των σχεδίων της είναι και η ύπαρξη ενός «car cinema», μία ιδέα που ετοιμάζεται να υλοποιήσει και η Rivian στο R1T.

Η Rivian έχει ήδη παρουσιάσει τα σχέδιά της για πτυσσόμενο car cinema, ενώ το 2021 παρουσίασε ως επιπλέον στοιχείο εξοπλισμού μία πτυσσόμενη κουζίνα για το R1T. Η Ford από ότι φαίνεται κάνει παρόμοιες σκέψεις για το δικό της ηλεκτρικό αγροτικό.

Έτσι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη δημοσιοποιήσει τα σχέδια και την πατέντα της, η οποίας δείχνει να είναι πιο πρακτική από αυτήν της Rivian.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα είναι αρκετά απλή: Θα ανοίγει το καπό του εμπρός χώρου αποσκευών η frunk αν προτιμάτε και η οθόνη θα βγαίνει και θα τοποθετείται αυτόματα. Η δεύτερη ιδέα αφορά μία πτυσσόμενη οθόνη, παρόμοια με την πατέντα που έχουμε δει και στο R1M.

Φαίνεται ότι στο F-150, η πτυσσόμενη οθόνη θα σταθεροποιείται στην κορυφή του καπό. Η εικόνα θα έρχεται μέσω ενός προτζέκτορα ο οποίος θα βρίσκεται στους αεραγωγούς της μάσκας.

Advertisement

Δεν ακούγεται σαν άσχημη σκέψη για μία οικογένεια ή μία παρέα που π.χ. κάνει κάμπινγκ και θέλει να δει την αγαπημένη της ταινία. Εύκολα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από επαγγελματίες που μεταφέρουν το έργο τους και το παρουσιάζουν σε επίδοξους συνεργάτες.

Advertisement

Συνολικά φαίνεται πως οι εταιρείες που έχουν ή θα έχουν μεγάλα, ηλεκτρικά pickup θέλουν να τα αναπτύξουν όσο το δυνατόν περισσότερο προκειμένου να τα κάνουν πιο ελκυστικά από ποτέ.

Εννοείται, πως το car cinema, εφόσον και αν υλοποιηθεί, θα διατίθεται ως έξτρα εξοπλισμός και θα κοστίζει φυσικά ανάλογα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα ακραίο Ford F-150 αφιερωμένο στον Στιβ Μακουίν
Με πτυσσόμενη κουζίνα το Rivian R1T
Φαντάζεστε να έχει πτυσσόμενη οθόνη το αυτοκίνητό σας;

Advertisement