Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Είναι τα jetpacks ο νέος τρόπος μετακίνησης; (video)

Ελλάδα 17:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι τα jetpacks ο νέος τρόπος μετακίνησης; (video)

Car Gadget

Είναι τα jetpacks ο νέος τρόπος μετακίνησης; (video)

Car Gadget

Σίγουρα τα jetpacks είναι ακόμα ένα αποκύημα της φαντασίας για τη μελλοντική ατομική μετακίνηση. Ή είμαστε πιο κοντά απ’ ότι νομίζουμε;

Advertisement
Advertisement

Μπορείτε να φανταστείτε τους ανθρώπους να φοράνε μία “τσάντα” στην πλάτη και να είναι το… μέσο που θα τους βοηθάει να μετακινούνται αεροπορικώς για μικρές αποστάσεις.

Είναι ιδεά επιστημονικής φαντασίας; Μάλλον λάθος κάνουμε. Η Gravity είναι μία από τις εταιρείες που ειδικεύεται σε αυτά τα συστήματα, ωστόσο χρειάζεται πολύ σοβαρή εκπαίδευση, πολλά ειδικά καύσιμα και δεν είναι εύκολο στη μεταφορά.

Από την άλλη, το SkyPak, ένα project υπό ανάπτυξη από την Ascend Dynamics του Gant, είναι ένα ηλεκτρικό jetpack, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια φιλοσοφία με αυτή των drones. Μπορεί να παράγει αρκετή ώθηση, για να σηκώσει το άτομο από το έδαφος και χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό του, μπορεί να σταθεροποιηθεί και να αιωρηθεί σε ένα σημείο. Ηλεκτρονικά ελέγχονται οι κλίσεις και διορθώνονται από μια κεντρική μονάδα ελέγχου, γεγονός που καθιστά την εκπαίδευση πολύ περιορισμένη.

Advertisement
Advertisement

Το Skypak είναι ακόμα στα πρώτα στάδια και επειδή η ισχύς του είναι 112 PS, η ενέργεια της μπαταρίας των 1,82 kWh καταναλώνεται σε μόλις δύο λεπτά. Φυσικά και θα αναπτυχτεί ακόμα περισσότερο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πραγματικό κόσμο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Gant ασχολείται πολλά χρόνια στον χώρο των αεροσκαφών και διαθέτει δίπλωμα μηχανικού μηχανολόγου. Γι’ αυτόν, το SkyPak είναι ένα μέσω μετακίνησης και στόχος είναι να γίνει πολύ ελαφρύ και να μην χρειάζεται κάποιο δίπλωμα οδήγησης από τον “πιλότο”. Έπειτα από αρκετές προσπάθειες κατέληξε στην τελευταία εκδοχή του Jetpack, το οποίο κοστολογείται στα σχεδόν 120.000 με 180.000 δολάρια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για… «θεϊκές» επιδόσεις, η Deus παρουσιάζει το Vayanne (+video)
Elon Musk: Πόσα δίνει για να “σώσει” το Twitter του
Αυτοκίνητα και λεωφορεία κερδίζουν την κούρσα στα καθαρά οχήματα!

Advertisement