Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Ζήσε την εμπειρία της αντιβαρύτητας όπως ένας αστροναύτης (+video)

Ελλάδα 10:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ζήσε την εμπειρία της αντιβαρύτητας όπως ένας αστροναύτης (+video)

MIRROR

Ζήσε την εμπειρία της αντιβαρύτητας όπως ένας αστροναύτης (+video)

MIRROR

Η κρυφή επιθυμία πολλών ανθρώπων να βιώσουν την εμπειρία της αντιβαρύτητας, έτσι ακριβώς όπως οι αστροναύτες, πλέον μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η αμερικανική εταιρία διαστημικής ψυχαγωγίας Zero Gravity Corporation το κάνει πράξη με ένα ειδικά διαμορφωμένο Boeing 727-200.  Όσο για το κόστος… αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Advertisement
Advertisement

Η Zero Gravity Corporation είναι η μοναδική εταιρία που προσφέρει στους… κοινούς θνητούς μία τέτοια εμπειρία ως μία υπηρεσία ψυχαγωγίας. Το G-Force One είναι ένα ειδικό υδραυλικό σύστημα προσαρτημένο σε μια ειδικά διαμορφωμένη καμπίνα ενός Boeing 727-200, όπου σε συνδυασμό με την προσθήκη επιταχυνσιόμετρων στο πιλοτήριο δημιουργείται το φαινόμενο της αντιβαρύτητας.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη βαρύτητας επιτυγχάνεται με αερόβιους ελιγμούς, οι οποίοι ονομάζονται Parabolas και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους πιλότους. Όταν το αεροσκάφος φτάσει στο ύψος 24.000 ποδίων αυξάνει σταδιακά την γωνία του κατά 45 μοίρες έως ότου ανέβει στα 32.000 πόδια. Οι επιβάτες νιώθουν έλξη 1,8G και το αεροσκάφος επαναλαμβάνει αυτή την διαδικασία.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, όλα τα καθίσματα του Boeing 727-200 έχουν αφαιρεθεί έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος ασφαλές για τους… τολμηρούς. Ελάχιστες θέσεις έχουν διατηρηθεί στο πίσω μέρος της καμπίνας ώστε οι επιβάτες να κάθονται με ασφάλεια κατά την απογείωση και την προσγείωση.

Advertisement

Φυσικά το συγκεκριμένο εγχείρημα της Zero Gravity έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας από διάφορους φορείς και ένας εκ αυτών είναι και η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής FAA.

Advertisement

Πολλά γνωστά ονόματα -μεταξύ αυτών και στελέχη μεγάλων εταιριών-  όπου έσπευσαν να βιώσουν την εμπειρία της αντιβαρύτητας, ενώ η χρήση του Gravity Zero ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη ακόμη και για γυρίσματα ταινιών αλλά και διαφημίσεων. Μεταξύ των εταιριών που το… εμπιστεύτηκαν είναι και οι Pepsi, Sports Illustrated, Heineken, 7 UP, MasterCard, Nickelodeon, BBC, Sony, Tony Hawk, Justin Bieber, Smosh Games.

Η χρέωση από πολιτεία σε πολιτεία διαφέρει. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος “πτήσης” είναι 5 ώρες και οι χρεώσεις κυμαίνονται από 6.700 έως και 8.750 δολάρια. Ανά άτομο. Για τους ενδιαφερόμενους, η εγγραφή γίνεται εδώ.

δείτε το βίντεο εδώ..

Advertisement