Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι αυτό το πιο «κακό» αυτοκίνητο της δεκαετίας;

Ελλάδα 2:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Είναι αυτό το πιο «κακό» αυτοκίνητο της δεκαετίας;

ΝΕΑ

Είναι αυτό το πιο «κακό» αυτοκίνητο της δεκαετίας;

ΝΕΑ

Κοιτάξτε αυτή τη «φτερούγα» στο πίσω μέρος. Και βάλτε και 710 άλογα. Και κάμποσα εκατομμύρια για την πιο badass 911 που φτιάχτηκε ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche 911 έχει από την «μαμά» μερικές πολύ δυνατές εκδόσεις, κάποιες εκ των οποίων γράφουν ιστορία και ρεκόρ ως αυτοκίνητα παραγωγής. Όμως υπάρχει ένας κατασκευαστής στον οποίο όλα αυτά δεν είναι αρκετά. Και φτιάχνει μία extreme 911 η οποία καθηλώνει με την εμφάνιση και τις προδιαγραφές της.

Η εταιρία αυτή είναι η Singer, η οποία έχει βάλει το χεράκι της σε κάποιες πολύ ιδιαίτερες εκδοχές της 911. Μεταξύ αυτών ήταν και δύο προτάσεις με την ονομασία Dynamic and Lightweight Study και Turbo Study Project. Τα δυο αυτά οχήματα ενώθηκαν, και σχημάτισαν αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες, την εξωφρενική DLS-Turbo.

Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί μία 911 της γενιάς 964 που βρισκόταν στην παραγωγή στις αρχές της δεκαετίας του 90. Και όπως βλέπουμε εδώ, το body-kit είναι πραγματικά πέρα από κάθε περιγραφή.

Advertisement
Advertisement

Ιδίως στην έκδοση με την τεράστια φτερούγα, η οποία δεν πρέπει να έχει αντίστοιχο παρά μόνο σε παλιές αγωνιστικές εκδόσεις της 911, όταν συμμετείχε και κέρδιζε αγώνες σε αγώνες αντοχής την δεκαετία του 70.

Υπάρχουν δύο διαθέσιμες εκδόσεις, η πιο ακραία με το Blood Orange χρώμα των φωτογραφιών για χρήση σε πίστα, και ένα ασημί με προδιαγραφές για δρόμο. Πάντως η εταιρία προσφέρει το πακέτο με την αεροτομή και το μεγάλο splitter ως έξτρα, έτσι ώστε ο επίδοξος ιδιοκτήτης να μπορεί να το προσθέσει και μετά την αγορά αν το επιθυμεί.

Advertisement

Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν τεράστια φτερά από carbon, μεγάλες εισαγωγές ψύξης, καθώς και πίσω πλευρικά παράθυρα εξοπλισμένα με εισαγωγές αέρα που τροφοδοτούν τον 3,8-λίτρων υπερτροφοδοτούμενο flat six στο πίσω μέρος.

Advertisement

Τα εσωτερικά είναι εξίσου εντυπωσιακά, και παρόλο που διαφέρουν ως προς τα υλικά, τα χρώματα και τον εξοπλισμό, και τα δύο διαθέτουν τα ίδια σπορ καθίσματα και ταμπλό που συνδυάζουν στιλιστικά στοιχεία από τα όργανα της Porsche της δεκαετίας του 1960 και του 1980.

Η DLS-Turbo χρησιμοποιεί έναν εξακύλινδρο επίπεδο κινητήρα με απόδοση 710 ίππων. Η κεφαλή είναι υδρόψυκτη όπως στην 959 ενώ το στροφόμετρο μπορεί να αγγίξει και τις 9.000 σ.α.λ.

Advertisement

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, και οι ζάντες της ΒΒS των 19 και 20 ιντσών εμπρός-πίσω εφοδιάζονται με αγωνιστικού τύπου ελαστικά της Michelin που φθάνουν σε φάρδος τα 355 χιλιοστά. Τα φρένα επίσης είναι κεραμικά.

To αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Singer στην Βρετανία, και σχεδιάζεται να κατασκευαστούν μόλις 99 κομμάτια.

Η τιμή της δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά αν κρίνουμε από το κόστος άλλων μοντέλων της Singer, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πάρτε μια γεύση από τις εγκαταστάσεις της Singer (+video)
H θρυλική Porsche 911 Turbo επιστρέφει στη ζωή
Η Singer σταματά το κλασικό της μοντέλο