Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H θρυλική Porsche 911 Turbo επιστρέφει στη ζωή

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H θρυλική Porsche 911 Turbo επιστρέφει στη ζωή

ΝΕΑ

H θρυλική Porsche 911 Turbo επιστρέφει στη ζωή

ΝΕΑ

Υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα της εποχής της και αυτή που τρόμαζε με τις επιδόσεις αλλά και τον στριφνό χαρακτήρα της. Και τώρα επιστρέφει ανανεωμένη και με σύγχρονο υπόβαθρο.

Advertisement
Advertisement

Πολλά έχουν γραφτεί για την πρώτη 911 Τurbo, με τον κωδικό 930 και την μεγάλη ιστορία που έγραψε κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 70 και του 80. Υπήρξε το πιο γρήγορο αυτοκίνητο της εποχής του, όμως χρειαζόταν ικανότητες και αρκετή σύνεση για να μπορέσει κανείς να την τιθασεύσει.

Στα πλαίσια της μόδας των restomod, η γνωστή Singer δίνει μία ακόμα ευκαιρία στην 911 Τurbo να φέρει την γοητεία εκείνης της εποχής στις μέρες μας. Μάλιστα, το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι και το πρώτο cabrio που κατασκευάζει η συγκεκριμένη εταιρία, η οποία ειδικεύεται στις σύγχρονες αναβιώσεις κάποιων Porsche.

Το τελικό αποτέλεσμα βασίζεται στο πρωτότυπο Turbo Study που είχε παρουσιάσει η εταιρία, η οποία υποστηρίζει ότι είναι ένας φόρος τιμής στην εμβληματική Porsche 930. Είναι μία σύγχρονη εκδοχή εκείνης της κλασικής 911 Turbo η οποία θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων (η συγκεκριμένη των φωτογραφιών έχει ήδη πωληθεί σε ένα τυχερό πελάτη).

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από carbon fiber και η αισθητική του έχει δεχθεί κάποιες μικρές αλλά χαρακτηριστικές αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο, ώστε να γίνει πιο λειτουργική και να ανταποκρίνεται στα σημερινά στάνταρ.

Τα ελαφρά υλικά έχουν κρατήσει αρκετά χαμηλά το βάρος του αμαξώματος, το οποίο φέρνει έντονες μνήμες από την δεκαετία του 70, όντας βαμμένο σε ένα υπέροχο κόκκινο χρώμα.

Advertisement

Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται είναι μία εξέλιξη του μοτέρ “Mezger” που χρησιμοποιεί η εταιρία. Πρόκειται για ένα αερόψυκτο επίπεδο εξακύλινδρο, με τον κυβισμό να έχει ανέβει στα 3,8 λίτρα, ενώ διαθέτει δύο τούρμπο και ειδικό intercooler και ηλεκτρικές βαλβίδες ανακούφισης τα οποία βρίσκονται μέσα στο σύμπλεγμα της εισαγωγής.

Advertisement

Με βάση την απαίτηση του αγοραστή, ο κινητήρας αποδίδει 517 ίππους, οι οποίοι μεταφέρουν την κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Αν πάντως ο ιδιοκτήτης αλλάξει γνώμη μπορούν να το εφοδιάσουν και με τετρακίνηση.

Σε περίπτωση που οι επίδοξοι ιδιοκτήτες δεν χρειάζονται κάτι τόσο extreme αλλά θέλουν ένα γρήγορο GT, η ισχύς μπορεί να κατέβει στα 456 άλογα, δίνοντας έμφαση στην πιο ομαλή απόδοση της ροπής και την μεγαλύτερη ευκολία στην οδήγηση.

Advertisement

Σε συνεργασία με τους πελάτες της η Singer μπορεί να ρυθμίσει τα πάντα στο στήσιμο του αυτοκινήτου από την ανάρτηση μέχρι τα φρένα και το σύστημα traction control. Η Singer υποστηρίζει ότι μπορεί να φέρει το αυτοκίνητο ακριβώς στα μέτρα του εκάστοτε πελάτη, ώστε να μπορεί να απολαύσει μία εμπειρία των 70’s στην σημερινή εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Singer σταματά το κλασικό της μοντέλο
Αυτή είναι η νέα πρόταση της Singer
Η πιο κομψή Singer 911