Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι αυτή η «σφαίρα» το μέλλον των μεταφορών; (+videos)

Ελλάδα 19:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι αυτή η «σφαίρα» το μέλλον των μεταφορών; (+videos)

ΝΕΑ

Είναι αυτή η «σφαίρα» το μέλλον των μεταφορών; (+videos)

ΝΕΑ

Ιταλός σχεδιαστής, γνωστός για τις ριζοσπαστικές του ιδέες, ετοιμάζει ένα πρωτοποριακό όχημα που λέγεται πως μπορεί να πραγματοποιήσει χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Μια ριζοσπαστική πρόταση για το μέλλον των επιβατικών μετακινήσεων καταθέτει ο Ιταλός σχεδιαστής Pierpaolo Lazzarini. Γνωστός για το ανατρεπτικό στιλ του και τις φουτουριστικές δημιουργίες του, ο 40 χρονος designer σχεδίασε ένα πολυτάλαντο, αμφίβιο ανθρακονημάτινο ηλεκτρικό όχημα σε σχήμα σφαίρας με διάμετρο 1.659 χλστ.

Ονομάζεται Stratosfera, ενσωματώνει δύο πολυτελή καθίσματα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες μετακινήσεις. Όταν χρειαστεί να πετάξει επωφελείται από τη δυνατότητα κάθετης προσγείωσης και απογείωσης (VTOL), με τέσσερις ρότορες να φροντίζουν για την κίνησή του. Μάλιστα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 300 χλμ./ώρα, πραγματοποιώντας τις μετακινήσεις σας σε χρόνο… dt.

Advertisement
Advertisement

Για την πλεύση του χρησιμοποιεί δύο στροβιλοκινητήρες (jet engines) απόδοσης 150 PS (έκαστος), με την μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τους 30 κόμβους ή διαφορετικά τα 56 χλμ./ώρα.

Η επιβίβαση σε αυτό το ιδιαίτερο όχημα γίνεται από το μπροστινό μέρος, μια τεράστια τζαμαρία που επίσης λειτουργεί ως μεγάλη οθόνη απεικόνισης όλων των απαραίτητων πληροφοριών. Παράλληλα, υπάρχουν και μεγάλα πλευρικά παράθυρα που επιτρέπουν στους επιβάτες να έχουν εποπτική ορατότητα, αλλά και να απολαύσουν τη θέα κατά το ταξίδι τους.

Advertisement

Ο φιλοσοφικός πυρήνας πίσω από την χερσαία παραλλαγή είναι πιο απλός, δεδομένου ότι για την κίνηση θα φροντίζουν τέσσερις μεγάλοι τροχοί. Κλειδί για τη… μεταμόρφωση της Stratosfera συνιστά το πλαίσιό του που μπορεί να υποστηρίξει από στροβιλοκινητήρες και τροχούς μέχρι ρότορες.

Το έξυπνο όχημα θα κατασκευαστεί από την εταιρεία Lazzarini Desing Studio, στα μέσα του επόμενους έτους. Στόχος των ανθρώπων της εταιρείας είναι να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριο της Stratosfera με δυνατότητες κίνησης στο χιόνι και κάτω από το νερό (τύπου υποβρύχιο).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρευνα Newsauto: «Χρυσή» η ενοικίαση ΙΧ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο!
Δικαίωση Newsauto.gr: Πράσινο φως στην ενοικίαση ηλεκτρικού ΙΧ με οδηγό!
Προσοχή στις χρεώσεις συγκεκριμένης εταιρείας leasing…

 

Advertisement