Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι αυτή η πιο έξυπνη αγορά σε Mercedes;

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι αυτή η πιο έξυπνη αγορά σε Mercedes;

ΝΕΑ

Είναι αυτή η πιο έξυπνη αγορά σε Mercedes;

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz παρουσίασε την ολοκαίνουργια E-Class All-Terrain, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική στα SUV.

Advertisement
Advertisement

Σε μια αγορά που κυριαρχείται από τα SUV, η E-Class All-Terrain προσφέρει μια εναλλακτική λύση για όσους αναζητούν ένα διαφορετικό είδος πολυχρηστικού οχήματος, με μεγάλους χώρους και δυνατότητα κίνησης και εκτός ασφάλτου.

Διαθέτει στάνταρ τετρακίνηση, αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 46 χιλιοστά και αερανάρτηση Airmatic, και βρίσκεται απέναντι σε μοντέλα όπως το Audi A6 All-Road και το Volvo V90 Cross Country.

Για τους Ευρωπαίους καταναλωτές, η E-Class All-Terrain θα διατίθεται με τρεις επιλογές κινητήρων: έναν τετρακύλινδρο mild hybrid κινητήρα diesel (E 220), 197 ίππων, έναν εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα (E 450) 381 ίππων και έναν τετρακύλινδρο plug-in υβριδικό κινητήρα diesel (E 300 de) με συνδυαστική ισχύ 326 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Η E-Class All-Terrain μοιράζεται τη βασική της μορφή με την estate έκδοση, αν και υπάρχουν σχεδιαστικές διαφορές που διακρίνουν τα δύο μοντέλα. Η All-Terrain διαθέτει μια διαφορετική εμπρός μάσκα, διαφορετικής σχεδίασης προφυλακτήρες, εμπρός και πίσω προστατευτικά του αμαξώματος από γυαλιστερό χρώμιο και σκούρα γκρι επένδυση στα φτερά.

Διαθέτει στάνταρ αερανάρτηση και σε ταχύτητες άνω των 75 χλμ/ώρα χαμηλώνει κατά 15 χιλιοστά για βελτιωμένη αεροδυναμική. Οι στάνταρ τροχοί είναι 18 ιντσών με ελαστικά 235/55 R 18, αλλά διατίθενται προαιρετικά τροχοί 19 και 20 ιντσών.

Advertisement

Η αερανάρτηση διατηρεί σταθερή την απόσταση από το έδαφος ανεξάρτητα από το φορτίο του οχήματος. Κάθε αμορτισέρ μπορεί να προσαρμόζεται ανεξάρτητα στις διαφορετικές οδικές συνθήκες για την ελαχιστοποίηση των αναπηδήσεων που γίνονται αισθητές στο εσωτερικό της καμπίνας.

Advertisement

Το όχημα διαθέτει επίσης μια λειτουργία που την ονομάζει “διαφανές καπό” η οποία χρησιμοποιεί κάμερες 360 μοιρών για να εμφανίζει μια εικόνα του εδάφους κάτω από το καπό στην οθόνη infotainment, βοηθώντας τους οδηγούς να αποφεύγουν τα δύσκολα εμπόδια.

Η E-Class All-Terrain εστιάζει και στην πρακτικότητα με χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ που κυμαίνεται από 615 έως 1.830 λίτρα (plug-in υβριδικό μοντέλο: 460-1.675 λίτρα), χάρη στα πίσω καθίσματα που αναδιπλώνονται σε αναλογία 40:20:40. Ωστόσο, δεν προσφέρει τρίτη σειρά καθισμάτων.

Στο εσωτερικό, η All-Terrain προσφέρει προαιρετικά μια οθόνη για τον συνοδηγό και ακόμη και μια selfie/βιντεοκάμερα που βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό.

Advertisement

Διάφορες εφαρμογές, όπως το TikTok και το Angry Birds, είναι ενσωματωμένες στο λογισμικό για τη διασκέδαση των επιβατών.

Η στάνταρ σουίτα τεχνολογιών ασφαλείας περιλαμβάνει attention assist, ενεργή υποβοήθηση πέδησης και ένα πακέτο στάθμευσης.

Το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδηγού προσθέτει ενεργή υποβοήθηση οδήγησης, ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, ενεργή υποβοήθηση ορίου ταχύτητας και προσαρμοζόμενο cruise control.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes CLA Concept
Δείτε πως φτιάχνεται στο χέρι ένας κινητήρας AMG (+video)
Αυτόνομη οδήγηση: Γιατί οι οδηγοί θα είναι απαραίτητοι για καιρό ακόμα