Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι αυτοί οι κινητήρες του νέου Opel Astra;

Ελλάδα 8:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι αυτοί οι κινητήρες του νέου Opel Astra;

ΝΕΑ

Είναι αυτοί οι κινητήρες του νέου Opel Astra;

ΝΕΑ

Όσο πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης της νέας γενιάς του μικρομεσαίου της Opel, τόσο περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρέθηκαν τα κινητήρια σύνολα.

Advertisement
Advertisement

Εντατικές είναι οι δοκιμές στις οποίες υποβάλλεται το νέο Opel Astra, που αναμένεται να αποκαλυφθεί προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Όπως έχουμε επισημάνει,  το μικρομεσαίο γερμανικό μοντέλο θα υιοθετεί το νέο πρόσωπο της Opel με το οποίο συστηθήκαμε στα Mokka και Crossland, θα κοσμείται από πιο μοντέρνα φωτιστικά σώματα, ο μπροστινός προφυλακτήρας θα φέρει μινιμαλιστική σχεδίαση, ενώ θα υπάρχει μια διευρυμένη χρωματική παλέτα (+διχρωμίες).

Εκτός, όμως, από τα στοιχεία που αφορούν την εξωτερική εμφάνιση, γνωστές έγιναν και κάποιες λεπτομέρειες με επίκεντρο τα κινητήρια σύνολα. Για τη γνωστοποίησή τους φρόντισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Michel Lohscheller, σε δηλώσεις του στο Automotive News Europe.

Advertisement
Advertisement

Όπως, λοιπόν, επιβεβαίωσε ο Lohscheller, το νέο Astra θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα, EMP2, με το Peugeot 308, ενώ θα διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης, diesel αλλά και plug-in υβριδικές.

Το νέο Opel Astra και το ανανεωμένο Corsa

Ως εκ τούτου, εκτιμάται πως θα ενσωματώνει τον 1.200αρη PureTech σε εκδόσεις 110 και 130 PS, αλλά και τον 1.500αρη diesel BlueHdi με τους 130 ίππους.

Αναφορικά με τα PHEV κινητήρια σύνολα, κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε τις δύο εκδόσεις Hybrid 180 και 225 e-EAT8 του Peugeot 308 που χρησιμοποιούν ως βάση τον 4κύλινδρο 1,6 lt, συνεπικουρούμενο από ηλεκτροκινητήρα 81 kW. Στην πρώτη περίπτωση θα παράγονται συνδυαστικά 180 PS, ενώ στη Hybrid 225, η ισχύς θα αντιστοιχεί σε 225 PS. Σημειώνεται πως η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μπαταρία χωρητικότητας 12,4 kW με την ηλεκτρική αυτονομία να είναι έως και 60 km.

Advertisement

Άλλο ένα κοινό στοιχείο μεταξύ Astra και 308 είναι πως αμφότερα θα διατίθενται και σε εκδόσεις station wagon, ικανοποιώντας τους φίλους της πρακτικότητας που αρνούνται να ενδώσουν στα SUV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Opel Astra
Δοκιμή: Opel Crossland 1.2T 130PS MT6
Opel Astra 1.2T 145 PS VS SEAT Leon 1.5 Eco TSI FR 150 PS

 

 

Advertisement