Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ίλον Μασκ: «Φτωχότερος» κατά 55,8 δισ δολάρια!

Ελλάδα 16:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ίλον Μασκ: «Φτωχότερος» κατά 55,8 δισ δολάρια!

ΝΕΑ

Ίλον Μασκ: «Φτωχότερος» κατά 55,8 δισ δολάρια!

ΝΕΑ

Ο Ίλον Μασκ ανακηρύχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο από το περιοδικό Fortune. Για την εφετινή χρονιά τα δεδομένα ίσως είναι πιο… φτωχικά γι’ αυτόν.

Advertisement
Advertisement

Η Δικαστίς Κάθλιν ΜακΚόρμικ η οποία έχει έδρα στην πολιτεία του Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, έγινε ένα από τα πρόσωπα των ημερών.

Με απόφασή της ακύρωσε την καταβολή ποσού 55,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 51,3 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) στον Ίλον Μασκ, τον Διευθύνων Σύμβουλο της Tesla, το οποίο είχε ζητήσει ως αποζημίωση από την εταιρεία, δηλαδή από τους μετόχους αυτής.

Η ΜακΚόρμικ, με απόφασή της ακύρωσε την καταβολή των αποδοχών στον Μασκ χαρακτηρίζοντας το ποσό ως «ακατανόητο» και «απύθμενο» και υποστήριξε ότι εγκρίθηκε εσφαλμένα από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2018 όταν ο Ρίτσαρντ Τορνέτα, ένας από τους μικρομετόχους της Tesla, καθώς κατείχε τότε μόνο εννέα μετοχές της εταιρείας, υπέβαλε μήνυση κατά του Μασκ θεωρώντας υπέρογκο το ποσό των οικονομικών απολαβών που αυτός είχε ζητήσει του καταβληθούν.

Στη μήνυσή του, ο Τορνέτα ανέφερε ότι έκρινε πως το ποσό που ζητούσε ο Μασκ ήταν «υπερβολικό» και «πέρα από κάθε όριο λογικής» και υποστήριζε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο την ενέκρινε επειδή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ασκούσε «αθέμιτη επιρροή» στα μέλη αυτού.

Advertisement

Η ομάδα δικηγόρων που ανέλαβαν την υπεράσπιση του Τορνέτα ανέφεραν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο να κάνει αντιπρόταση στον Μασκ με μικρότερο ποσό και να μην εγκρίνει άμεσα την καταβολή των 55,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (το ανώτατο ποσό) σε αυτόν.

Ο Μασκ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Ο ίδιος, μετά την ανακοίνωση της Δικαστού έγραψε στον λογαριασμό του στο «X» (πρώην «Twitter»): «Ποτέ μην εντάξετε την εταιρεία σας στην πολιτεία του Ντέλαγουερ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι της συγκεκριμένης Αμερικανικής Πολιτείας στρέφονται κατά του Μασκ. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει και άλλες μηνύσεις εναντίον του από μικροεπενδυτές, κυρίως της Tesla, όμως οι υποθέσεις έχουν διευθετηθεί εξωδικαστικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που θα κατασκευάζεται το πιο φτηνό Tesla;
Κρίση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ
Υπόγειες μετακινήσεις στο Λας Βέγκας με Tesla Cybertruck;