Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτροσόκ: Οικογενειακό με 1.000 άλογα!

Ελλάδα 15:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτροσόκ: Οικογενειακό με 1.000 άλογα!

ΝΕΑ

Ηλεκτροσόκ: Οικογενειακό με 1.000 άλογα!

ΝΕΑ

Η κούρσα των ιπποδυνάμεων στα ηλεκτρικά μοντέλα δεν φαίνεται να σταματά. Και πλέον μπορούμε να μιλάμε για τετραψήφια νούμερα σε καθημερινά οικογενειακά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης δεν περνά μόνο μέσα από την επέκταση προς τις πιο προσιτές κατηγορίες αλλά και από ψηλά, εκεί που τα νούμερα κυριολεκτικά ζαλίζουν.

Ο λόγος για την Porsche η οποία φαίνεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης μίας ακόμα πιο δυνατής έκδοσης της Taycan. Κάτι που θα την φέρει αντιμέτωπη με το Tesla Model S Plaid.

Η αντιπαλότητα των δύο εταιριών για το πιο γρήγορο sedan κρατά εδώ και χρόνια. Το 2019 η Taycan Turbo είχε πάρει το ρεκόρ ταχύτερου ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής στο Νίρμπουργκρινγκ. Το 2021 το ρεκόρ πήγε στο Tesla μέχρι να το ξαναπάρει πίσω η Taycan Turbo S.

Advertisement
Advertisement

H Porsche ξέρει ότι η Tesla θα προσπαθήσει και πάλι να δώσει την δική της απάντηση, και έτσι ετοιμάζει κάτι ακόμα πιο δυνατό.

Σε αυτή την φάση υπάρχουν εικόνες από δύο πρωτότυπα της εταιρίας να δοκιμάζονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Και οι φήμες θέλουν την γερμανική εταιρία να ετοιμάζει κάτι πολύ δυνατό, που θα αγγίζει τα 1.000 άλογα.

Advertisement

Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με τα 750 άλογα της Taycan Turbo S όμως το υπόβαθρο του αυτοκινήτου αλλά και η φιλοσοφία της εταιρίας μπορούν να ανταποκριθούν εύκολα σε αυτή την αποστολή.

Πάντως το ότι θα φθάναμε να μιλάμε για χίλια και πλέον άλογα σε “καθημερινά” αυτοκίνητα και όχι σε ακραία hypercars των πολλών εκατομμυρίων είναι ένα ακόμα σημαντικό κέρδος από την ηλεκτροκίνηση. Και να σκεφτείτε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Porsche Taycan είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό στην Πράσινη Κόλαση (+video)
Ειδική επετειακή έκδοση για την Porsche Taycan GTS
Οδηγούμε την Porsche Taycan GTS Sport Turismo