Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό ξεφτιλίζει την Ferrari SF90 Stradale (+video)

Ελλάδα 21:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικό ξεφτιλίζει την Ferrari SF90 Stradale (+video)

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό ξεφτιλίζει την Ferrari SF90 Stradale (+video)

ΝΕΑ

Προτού καταλαγιάσει η σκόνη από την αποκάλυψη του Rimac Nevera των 1.914 PS, o ιδιοκτήτης της εταιρείας… έστησε το μοντέλο στην ευθεία.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες είδαμε τον ιδιαίτερα εξωστρεφή ιδιοκτήτη της κροατικής εταιρείας Rimac Automobil, να «καταπίνει» στην ευθεία μια Porsche Taycan Turbo S.

Σύμμαχός του Mate Rimac, ο οποίος έχει το παρατσούκλι “Elon Musk των Βαλκανίων” ήταν το αμιγώς ηλεκτρικό δημιούργημά του, το Rimac C_Two. Το αυτοκίνητο, όμως, που επιστράτευσε για να κονταροχτυπηθεί με την Turbo S ήταν ένα πρωτότυπο, και όχι το μοντέλο παραγωγής.

Το τελευταίο παρουσιάστηκε πριν από μόλις λίγες ώρες, μετονομαζόμενο σε “Nevera”. Η αποκάλυψη, ωστόσο, του κροατικού υπεραυτοκίνητου συνέπεσε με ένα εξίσου ενδιαφέρον γεγονός.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, σε βίντεο που δημοσίευσε το βρετανικό marketplace αυτοκινήτων “Carwow” διακρίνουμε τον Mate Rimac να κάθεται πίσω από το τιμόνι του Nevera και να ρίχνεται στη μάχη με μια Ferrari SF90 Stradale.

Παρά την άρνηση του οδηγού της Ιταλίδας καλλονής να παραδώσει τα όπλα, το κροατικό ηλεκτρικό υπερ-αυτοκίνητο προβάλλει ανίκητο. Και δίνει την εντύπωση πως όσες φορές και αν επαναληφθεί ο αγώνας, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Advertisement

H Nevera, ωστόσο, δεν αρκέστηκε στην… ισοπέδωση του plug-in υβριδικού αντιπάλου της, αλλά συνόδευσε το όνομά της και με ένα –ανεπίσημο- ρεκόρ, ολοκληρώνοντας το ¼ του μιλίου (400 m) σε 8,62 δευτερόλεπτα.

Ferrari-SF90_Stradale-2020-k1000x600

Advertisement

Σημειώνεται πως το κροατικό hypercar ενσωματώνει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 1.915 PS και 2.360 Nm ροπής. Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h «έρχεται» σε 1,85 sec και η τελική αγγίζει τα 415 km/h.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Ferrari SF90 Stradale αντλεί κίνηση από έναν οκτακύλινδρο BiTurbo 4.0 lt των 780 PS, πλαισιωμένο από τρία ηλεκτρικά μοτέρ που συνεπικουρούν με επιπλέον 220 PS. Η συνολική απόδοση φτάνει τα 1.000 PS/800 Nm ροπής, με την επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h να απαιτεί 2,5 sec. Η τελική, τέλος, φτάνει τα 340 km/h.

Advertisement

Δ
ΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λεμπρόν Τζέιμς: Τα αυτοκίνητα του Βασιλιά&;
Η βασίλισσα Ελισάβετ και τα αυτοκίνητά της
Ντιέγκο Μαραντόνα: Τα αυτοκίνητα του «Θεού» της μπάλας