Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτρικό πατίνι από τη Mercedes-AMG

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικό πατίνι από τη Mercedes-AMG

Mobility

Ηλεκτρικό πατίνι από τη Mercedes-AMG

Mobility

Το νέο E-Scooter είναι κομψό και έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που δικαιολογούν την ύπαρξη του ονόματος Mercedes-AMG πάνω του.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-AMG λέει πως το E-Scooter της προορίζεται για τη διαδρομή από το αυτοκίνητο στο σπίτι, χωρίς εκπομπές ρύπων.

Μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, η μάρκα που είναι γνωστή με το τριάκτινο αστέρι, στοχεύει να γίνει αμιγώς ηλεκτρική και έχει ένα σαφές σχέδιο για τη μετάβαση σε ένα μέλλον χωρίς εκπομπές ρύπων. Φιλοδοξεί ταυτόχρονα να εισάγει νέες καινοτόμες λύσεις κινητικότητας, που θα συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Advertisement
Advertisement

Ακριβώς για αυτό το κομμάτι της κινητικότητας, η Mercedes-AMG παρουσιάζει και το νέο της δημιούργημα που δεν είναι άλλο από το κομψό αυτό E-Scooter που συνδυάζει την κομψή σχεδίαση, με την αυξημένη αυτονομία και τη δύναμη. Το «σπαστό» αυτό E-Scooter, όταν είναι μαζεμένο χωράει εύκολα στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου.

Το χαμηλό του βάρος, που είναι κάτω από 15 κιλά, επιτρέπει την άνετη μεταφορά του στα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι ένα δημιούργημα της συνεργασίας με την Ελβετική Micro Mobility Systems AG, έχει ηλεκτροκινητήρα 500 watt που του επιτρέπει να επιταχύνει γρήγορα έως τα 20 χλμ./ώρα. Αντί για το κλασικό γκάζι στον αντίχειρα, διαθέτει περιστροφική λαβή, η οποία λειτουργεί με περισσότερη ακρίβεια και κάνει την οδήγηση πιο διασκεδαστική.

Advertisement

Οι στιβαροί ελαστικοί τροχοί με διάμετρο 20 εκατοστά και η αντιολισθητική πλατφόρμα πάνω στην οποία στέκεται ο αναβάτης, εξασφαλίζουν πολύ καλά δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια. Χάρη στο εργονομικά διαμορφωμένο τιμόνι με τηλεσκοπική ρύθμιση, το ηλεκτρικό πατίνι της Mercedes- AMG μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε οποιοδήποτε ανάστημα αναβάτη.

Advertisement

Κάτω από την πλατφόρμα, βρίσκεται η μπαταρία των 450 Wh, που εξασφαλίζει στο E-Scooter αυτονομία έως και 40 χιλιομέτρων όταν είναι πλήρως φορτισμένη και ο αναβάτης κινείται με το πρόγραμμα Eco επιλεγμένο. Η μπαταρία φορτίζει σε 2,1 ώρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το πατίνι φέρει φρένα (δύο πίσω και ένα μπροστά), φώτα και ανάρτηση εμπρός και πίσω. Περιμένουμε να δούμε τώρα και την τιμή που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz: Κορυφαία στην οδική ασφάλεια και την υποστήριξή της!
Βολφ: Δεν ανησυχώ για τον Χάμιλτον
Σας αρέσει έτσι η νέα Mercedes-Benz E-Class All-Terrain;