Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό Batmobile για ρεκόρ (+video)

Ελλάδα 1:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό Batmobile για ρεκόρ (+video)

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό Batmobile για ρεκόρ (+video)

ΝΕΑ

Το ιδιαίτερο (σε σχήμα) compact διαστάσεων, ηλεκτρικό αυτοκίνητο στοχεύει να πετύχει την νίκη στην ανάβαση του Goodwood επιτυγχάνοντας και ένα νέο ρεκόρ χρόνου.

Advertisement
Advertisement

Το μίνι Batmobile έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 1,5 δευτερόλεπτο.

Η βρετανική μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων McMurtry Automotive επιστρέφει στο Goodwood Festival of Speed με το ιδιόρρυθμο αυτοκίνητο της. Το McMurtry Speirling έκανε το ντεμπούτο του στην περσινή διοργάνωση, αλλά πρόκειται να επιστρέψει φέτος με στόχο να κατακτήσει τη νίκη στην διάσημη ανάβαση, σημειώνοντας παράλληλα ένα νέο ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Το McMurtry Speirling είναι ένα μονοθέσιο, αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που όπως υποστηρίζει η εταιρία κατασκευής του είναι πιο γρήγορο από την Bugatti Chiron. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του «κάνει» το 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 1,5 δευτερόλεπτο και τελική ταχύτητα τα 241 χλμ/ώρα.

Η McMurtry Automotive δεν έχει αποκαλύψει άλλα στοιχεία της απόδοσης του Speirling, αν και αναφέρεται ότι το Speirling έχει βάρος κάτω από 1.000 κιλά. Ωστόσο, το κύριο στοιχείο διαφοροποίησης του είναι οι δύο ανεμιστήρες του που τραβούν αέρα κάτω από το αυτοκίνητο. Αυτό το σύστημα ενισχύει τη κάθετη δύναμη η οποία, θεωρητικά, είναι  διπλάσια του βάρους του (2.000 κιλά). Έτσι το Speirling έχει περισσότερη κάθετη δύναμη από ένα μονοθέσιο της F1 στα 245 χλμ/ώρα.

Advertisement

Με τον πρώην οδηγό της F1 Max Chilton να οδηγεί στην ανάβαση του Goodwood, η McMurtry Automotive ελπίζει να «σπάσει» το ρεκόρ των 39,9 δευτερολέπτων, του Volkswagen ID R από την προηγούμενη χρονιά.

«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τη διοργάνωση και νιώθουμε ότι το ρεκόρ είναι εφικτό αν όλα πάνε καλά. Φυσικά, στο μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν μπορούμε ποτέ να θεωρήσουμε τίποτα δεδομένο, αλλά εμφανιζόμαστε με ένα άκρως ανταγωνιστικό πακέτο. Η τελευταία εφαρμογή του, ήταν όταν ο Niki Lauda κυριάρχησε στο Σουηδικό Grand Prix της Formula 1 του 1978», δήλωσε ο Thomas Yates, διευθύνων σύμβουλος της McMurtry Automotive.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Czinger 21C hypercar: Ντεμπούτο στο Goodwood (+video)
Αυτό είναι το Hispano Suiza Maguari με τους 1.200 ίππους
Η Nardone παρουσιάζει μια εκσυγχρονισμένη Porsche 928