Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nardone παρουσιάζει μια εκσυγχρονισμένη Porsche 928

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nardone παρουσιάζει μια εκσυγχρονισμένη Porsche 928

ΝΕΑ

Η Nardone παρουσιάζει μια εκσυγχρονισμένη Porsche 928

ΝΕΑ

Η Nardone Automotive μας δίνει μια πρόγευση για το τι προτίθεται να κάνει με την 928 προκειμένου να δώσει νέα ζωή στο μοντέλο της Porsche, μέχρι το 2024.

Advertisement
Advertisement

Η Nardone Automotive είναι μια γαλλική startup που θέλει να επαναφέρει στο προσκήνιο κάποια από τα πιο εμβληματικά μοντέλα και αυτή η Porsche 928 είναι το πρώτο της.

Η Nardone ξεκινά με την 928 S4 ως βάση και με εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος, παρουσιάζει ένα μοντέλο που χωρίς να κόβει τους δεσμούς του με το παρελθόν, μοιάζει με κάτι που θα μπορούσε να έχει την υπογραφή της Porsche πάνω του. Οι επεμβάσεις στα χαρακτηριστικά (frog eye) φώτα εμπρός με την ανάκλιση και το τεράστιο πίσω φτερό αναβοσβήνει, αποτελούν σαφή παραπομπή στην 928 GTS, με τη διαφορά πως όλα είναι διογκωμένα.

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχα και οι σφυρήλατες ζάντες 18 ιντσών είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένες από εκείνες που χρησιμοποιούσε η Porsche στις 928 S2 και S4. Η Nardone λέει ότι η «δική της» 928 τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό V8 ενισχυμένο με μια σύγχρονη κεντρική μονάδα ελέγχου της τροφοδοσίας, ικανό να αποδίδει 400 ίππους (50 περισσότερους από την εργοστασιακή εκδοχή της 928). Το κιβώτιο ταχυτήτων αναβαθμίζεται από 5άρι σε 6άρι και συνδυάζεται με μπλοκέ διαφορικό, ενώ η τεχνολογία κάνει την εμφάνισή της και στα μεγαλύτερα φρένα, την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και την ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού.

Μέσα στην καμπίνα βρίσκονται μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές, με το ταμπλό να υφίσταται μια ριζική αναθεώρηση. Αλλαγμένο τελείως είναι το σχήμα του πίνακα των οργάνων, ενώ όλες οι επιφάνειες είναι καλυμμένες είτε με δέρμα Foglizzo, είτε με Alcantara. Η κεντρική κονσόλα εμφανίζεται με αρκετό «βουρτσισμένο αλουμίνιο», ενώ φιλοξενεί ένα σύστημα πολυμέσων Porsche PCCM, ειδικά σχεδιασμένο για παλαιότερα αυτοκίνητα το οποίο προσφέρει ποιοτικό ήχο από το ηχοσύστημα και πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Advertisement

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πόσο θα κοστίσει η 928 αλλά η Nardone παρουσιάζει τώρα το αυτοκίνητο στην Εβδομάδα Σχεδίασης στο Μιλάνο και στη συνέχεια θα το παρουσιάσει και στο GoodWood Festival of Speed στο Ηνωμένο Βασίλειο (προς τα τέλη του μήνα) από όπου περιμένει να δεχτεί και ορισμένες παραγγελίες. Αν όλα πάνε βάση σχεδίου, την πρώτη 928 της Nardone θα τη δούμε στο δρόμο το 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για την υβριδική Porsche 911
Η Porsche 928 γιόρτασε φέτος (video)
Οι χωμάτινες Porsche 924 και 944 από την Αυστρία

 

 

Advertisement