Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με φωτοβολταϊκά από την Sono Motors

Ελλάδα 12:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με φωτοβολταϊκά από την Sono Motors

Mobility

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με φωτοβολταϊκά από την Sono Motors

Mobility

Την έκθεση τεχνολογίας CES επέλεξε η εταιρία Sono Motors για να παρουσιάσει ένα προχωρημένο πρωτότυπο του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου Sion EV που θα τροφοδοτείται από ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα της Sono Motors για ένα λειτουργικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια ήταν κάτι που φυσικά είχε συγκεντρώσει τα φώτα τη δημοσιότητας όμως μέχρι σήμερα τα πρωτότυπα που είχαν παρουσιαστεί με τα ογκώδη φωτοβολταϊκά επάνω στο αμάξωμα έδειχναν πως υπήρχε ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι την έκδοση παραγωγής.

Στην πρόσφατη έκθεση τεχνολογίας CES η εταιρία παρουσίασε όμως ένα από τα προχωρημένα πρωτότυπα με πολλά από τα εξαρτήματα και την τεχνολογία που θα υπάρχει στο μοντέλο παραγωγής. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι βέβαια η εξαιρετικά φινιρισμένη ενσωμάτωση των φωτοβολταϊκών στο αμάξωμα έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν από αυτό. Παράλληλα η εταιρία δίνει και μια πρώτη ιδέα σχετικά με την φιλοσοφία του εσωτερικού που θα έχει μια άκρως μινιμαλιστική προσέγγιση με το ταμπλό να φιλοξενεί μόνο δύο οθόνες για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων και την προβολή χρήσιμων πληροφοριών και ενδείξεων. Βασική ιδιαιτερότητα βέβαια είναι η ύπαρξη μιας μικρής λωρίδας με κάποιου είδους χλωρίδα η οποία θα έχει σαν στόχο το φιλτράρισμα του αέρα και τον έλεγχο της υγρασίας.

Sono Sion CES

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δώσει η Sono το Sion θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 163 ίππων και 27,5 χλγμ ροπής που θα τροφοδοτείται από μπαταρία 35 kWh η οποία θα προσφέρει αυτονομία 255 χιλιομέτρων. Η ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά πάνελ δεν θα αρκεί φυσικά για την πλήρη φόρτιση των μπαταριών όμως η εταιρία πιστεύει πως σε συνθήκες με μέτρια ηλιοφάνεια όπως στην Κεντρική Ευρώπη θα εξασφαλίζονται καθημερινά περίπου 35 χιλιόμετρα αυτονομίας από τον ήλιο.

Sono Sion CES

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Kia: Έρχονται 7 νέα ηλεκτρικά

Επίσημο: Το Renault 5 επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Advertisement

Ηλεκτρικό το νέο Opel Corsa OPC