Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο τσέπης με… χαρτζιλίκι

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο τσέπης με… χαρτζιλίκι

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο τσέπης με… χαρτζιλίκι

ΝΕΑ

Το λιλιπούτειο μοντέλο δεν βάζει… φωτιά στην άσφαλτο, αλλά υπόσχεται 300 χιλιόμετρα αυτονομίας και ευελιξία μετακίνησης εντός του αστικού ιστού.

Advertisement
Advertisement

Να καταστήσει την ηλεκτροκίνηση προσιτή στο ευρύ κοινό επιθυμεί η κοινοπραξία μεταξύ της SAIC Motor και του αμερικανικού κολοσσού General Motors.

Υπεύθυνη για την υλοποίηση του οράματος των δύο εταιρειών έχει χριστεί η Wuling, τα ηλεκτρικά της οποίας γίνονται ανάρπαστα στην Κίνα.

Εμπορική αιχμή του δόρατος είναι το Wuling Hong Guang Mini EV, ένα μικροσκοπικό αυτοκίνητο πόλης μήκους 2.917 χλστ., με τις πωλήσεις του το διάστημα Ιούλιος 2020 – Ιανουάριος 2021 να ξεπερνούν τις 160.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Η Wuling, όμως, δεν συμβιβάζεται με την επιτυχία του παραπάνω μοντέλου, μιας και καλωσόρισε στην γκάμα της ένα ακόμα προσιτό ηλεκτρικό για την αγορά της Κίνας, με την τιμή της βασικής έκδοσης να είναι μικρότερη των 7.000 ευρώ.

Πρόκειται για το Wuling Nano EV, έναν πραγματικό… νάνο των 2,5 μέτρων μήκους, 1,62 μ. ύψους και 1,53 μ. πλάτους. Οι συγκεκριμένες διαστάσεις δεν αφήνουν χώρο για περισσότερα από δύο καθίσματα, αλλά προσδίδουν στο λιλιπούτειο μοντέλο αστικό και ιδιαίτερα πρακτικό χαρακτήρα.

Advertisement

Στοιχεία για την ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά αυτή θα εξασφαλίζει έως και 305 χλμ. αυτονομίας, ενώ με τον προαιρετικό φορτιστή των 6,6 kW, η πλήρης φόρτιση θα απαιτεί 4,5 ώρες.

Με την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα να περιορίζεται στους 33 ίππους και τα 85 Nm ροπής, το Nano EV δεν θα βάζει… φωτιά στην άσφαλτο, αλλά υπόσχεται άνετες αστικές μετακινήσεις.

Advertisement

Περί ασφάλειας, τέλος, το μοντέλο δεν συμμορφώνεται με τις αυστηρότερες προδιαγραφές, αν και ενσωματώνει μερικά εκ των ουκ άνευ συστήματα, όπως είναι η λειτουργία παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, το σύστημα ευστάθειας και το Hill Start Assist.

Τέλος, θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, με το κόστος απόκτησης να κυμαίνεται μεταξύ 6.193 (49.800 γουάν) και 8.302 ευρώ  (59.800 γουάν).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η λιμουζίνα του προέδρου της Κίνας (+video)
Καταρρέει το όνειρο της Κίνας για κυριαρχία…
Ξεκινά η κατασκευή του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου στην ΕΕ!