Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρική αντεπίθεση από την Hyundai

Ελλάδα 7:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρική αντεπίθεση από την Hyundai

ΝΕΑ

Ηλεκτρική αντεπίθεση από την Hyundai

ΝΕΑ

Όπως πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες αυτή τη στιγμή, η Hyundai επιχειρεί ένα μεγάλο άνοιγμα στην ηλεκτροκίνηση ώστε να συμμορφώνεται με τους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών.

Advertisement
Advertisement

Αλλά αυτό που ξεχωρίζει τη Hyundai είναι ότι είναι μία από τις λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες που πουλά ήδη υβριδικά, υβριδικά plug-in, ηλεκτρικά όπως και οχήματα με κυψέλες καυσίμου, εκτός από τα παραδοσιακά μοντέλα που λειτουργούν με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Μέχρι το τέλος του 2022, η ηλεκτρική γκάμα της Hyundai θα επεκταθεί σε συνολικά δέκα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων επτά SUV και τριών επιβατικών αυτοκινήτων. Τα υβριδικά μοντέλα θα περιλαμβάνουν τα νέα Elantra, Sonata, Santa Fe και Tucson, τα δυο τελευταία πρόκειται να υιοθετούν plug in hybrid τεχνολογία. Το Nexo θα συνεχίσει να είναι η μοναδική πρόταση της φίρμας που χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Επί του παρόντος, το Kona Electric είναι το μόνο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai, το οποίο όμως θα πλαισιωθεί από δύο νέα EV μέχρι το τέλος του 2022.

Αυτά τα δύο νέα EV θα πωληθούν υπό τη νέα μάρκα ηλεκτρικών Ioniq της Hyundai όπως ανακοινώθηκε τον Αύγουστο. Γνωρίζουμε ότι η Hyundai σχεδιάζει να λανσάρει τουλάχιστον τρία οχήματα Ioniq, δύο από αυτά θα φτάσουν μέχρι το τέλος του 2022: το Ioniq 5 και το Ioniq 6. Το Ioniq 5 θα είναι ένα crossover εμπνευσμένο από ρετρό μοντέλα βασισμένο στο τολμηρό πρωτότυπο Hyundai 45. Είμαστε βέβαιοι ότι ο νέος αντίπαλος της Tesla θα είναι ένα πολύ όμορφο EV. Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να προσφέρει αυτονομία περίπου 450 χιλιόμετρα.


Το Ioniq 6, από την άλλη πλευρά, θα εμπνευστεί από το Curvaceous Prophecy Concept. Η Hyundai κυκλοφόρησε την επόμενη γενιά Sonata και Tucson, και η νέα σειρά Ioniq φαίνεται ότι θα συνεχίσει τις σχεδιαστικές τάσεις αυτών των δυο. Τα Ioniq 5 και 6 θα υποδεχθούν το Ioniq 7 το 2024, το οποίο θα έχει τη μορφή ενός μεγάλου ηλεκτρικού SUV.

Advertisement

Δεν εξελίσσουμε μόνο τα οχήματα που χρειάζονται οι πελάτες μας σήμερα, αλλά οραματιζόμαστε επίσης έξυπνες λύσεις κινητικότητας προκειμένου να ανταποκριθούμε στις περιβαλλοντικές και μεταφορικές ανάγκες του μέλλοντος. Το πλήρες φάσμα νέων τεχνολογιών θα προωθήσει ένα φιλικό προς τον πλανήτη μηδενικών εκπομπών οικοσύστημα, ως μέρος του παγκόσμιου οράματός μας «Πρόοδος για την ανθρωπότητα»”, δήλωσε υπερήφανος ο Olabisi Boyle, αντιπρόεδρος της στρατηγικής σχεδιασμού προϊόντων και κινητικότητας της Hyundai Motor North America.

Διαβάστε ακόμη:

Advertisement

Η Hyundai έδωσε τις πρώτες εικόνες του νέου Tucson N-Line

Νέα εικόνα και αλλαγές στο εσωτερικό για το Hyundai Kona Electric

Hyundai: 12 νέα SUV/Crossover μέχρι τα τέλη του 2021

Advertisement