Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτρική 911 από την Everrati (+video)

Ελλάδα 2:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρική 911 από την Everrati (+video)

Mobility

Ηλεκτρική 911 από την Everrati (+video)

Mobility

Η Everrati έχει ετοιμάσει μια σειρά από ηλεκτρικά μοντέλα, μεταξύ των οποίων είναι και η ικανότατη Porsche 911 και ετοιμάζεται για μαζικές εξαγωγές στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Η Everrati, η βρετανική εταιρεία που έχει δημιουργήσει καλό όνομα με τις ηλεκτρικές μετατροπές κλασικών Porsche και όχι μόνο, «ανοίγει δουλειές» στις Η.Π.Α.

Η εταιρεία ίδρυσε πρόσφατα την Everrati North America στο Calabasas της Καλιφόρνια αλλά αντί να χρησιμοποιήσει αυτή τη βάση για να εισάγει αυτοκίνητα από την Ευρώπη, σκοπεύει να κατασκευάζει επί τόπου τα οχήματά της (που στην Ευρώπη κοστολογούνται από 350 χιλιάδες ευρώ) για τους Αμερικανούς αγοραστές. Για να συμβεί αυτό, η Everrati συνεργάζεται με τον Όμιλο Aria, ο οποίος ειδικεύεται στις κατασκευές του είδους και έχει ήδη συνεργασία με την Singer.

Advertisement
Advertisement

Η Everrati λέει ότι οι προτάσεις της αφορούν σε μεγάλο βαθμό τους νέους, γεννηθέντες από το 2000 και μετά, που τους αρέσει ο συνδυασμός του κλασικού στυλ με τη σύγχρονη τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα αυτοκίνητα της εταιρείας βασίζονται στην 911 (964) με χρονολογία κατασκευής από 1989 έως 1994 και διατίθενται σε coupe, targa ή cabrio με στενά αμαξώματα ή με τα φαρδιά πίσω μετατρόχια της Turbo. Αξίζει να σημειώσουμε πως υπάρχει ακόμη και η Gulf Edition που φοράει το κλασικό γαλάζιο- πορτοκαλί χρώμα.

Τα μοντέλα της έκδοσης «Pure» που είναι η βασική επιλογή, διαθέτουν απόδοση 446 ίππων και μπορούν να φτάσουν τα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα. Εμφανίζουν αυτονομία 290 χιλιομέτρων, ενώ η κορυφαία έκδοση «Signature» αποδίδει 507 ίππους και χρειάζεται μόλις 4,0 δευτερόλεπτα για τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Στην κορυφαία αυτή έκδοση απόδοσης, η αυτονομία είναι 240 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση.

Advertisement

Οι τιμές στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινούν από 241.000 ευρώ, προ φόρων και χωρίς να υπολογίζεται το κόστος του αυτοκινήτου που θα χρησιμοποιηθεί ως δωρητής. Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, το κόστος για κάθε αυτοκίνητο, αναμένεται να είναι λίγο παραπάνω από 300.000 ευρώ. Η Everrati λέει ότι το πρώτο αυτοκίνητο είναι υπό κατασκευή και θα παρουσιαστεί στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Monterey τον ερχόμενο Αύγουστο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche 911 Off-Roader: Αυτή η 911 δεν σταματά πουθενά (+video)
Το ηλεκτρικό Ford GT40 τερματίζει την έννοια του retrofitting
Πόσες Bugatti να πάρεις με μια επίσκεψη στο εργοστάσιο;

 

Advertisement