Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρία επιστρέφει τα χρήματα 12 μήνες μετά την αγορά;

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια εταιρία επιστρέφει τα χρήματα 12 μήνες μετά την αγορά;

ΝΕΑ

Ποια εταιρία επιστρέφει τα χρήματα 12 μήνες μετά την αγορά;

ΝΕΑ

Η στροφή της αγοράς προς τις πωλήσεις μέσω Ίντερνετ έχει τα καλά της. Μερικές φορές όμως γίνονται και παιδαριώδη λάθη.

Advertisement
Advertisement

Με τον ανταγωνισμό να έχει φθάσει στα ύψη και τα “νεύρα” των εμπορικών τμημάτων που ψάχνουν να φθάσουν τους στόχους σε μία γενικότερη οικονομική αναστάτωση, είναι αναμενόμενο ότι θα δούμε πολλές νέες καταστάσεις που μέχρι τώρα ήταν αδιανόητες για το αυτοκίνητο.

Σε αυτό πρωτοστατεί η Tesla η οποία μετά τις συνεχείς μειώσεις των τιμών στα αυτοκίνητά της, προωθεί εδώ και χρόνια τις διαδικτυακές πωλήσεις. Όμως όπως φαίνεται για άλλη μια φορά, η εταιρία του Musk έχει σημαντικό πρόβλημα στο να κατανοήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Το θέμα που ανέκυψε έχει θορυβήσει τους καταναλωτές αλλά και τις υπόλοιπες εταιρίες στην Γερμανία. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ορίζει ότι κάθε προϊόν που αποκτήθηκε διαδικτυακά, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων, μπορεί να επιστραφεί, χωρίς καμία δέσμευση μέσα σε 14 ημέρες από την αγορά.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει όμως ένα παραθυράκι. Εάν ο πωλητής δεν συμμορφωθεί πλήρως με τη νομοθεσία και δεν ενημερώσει τους πελάτες του για τα δικαιώματά τους, το δικαίωμα επιστροφής του προϊόντος παρατείνεται κατά 12 μήνες.

Αυτό όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για τις εταιρίες αυτοκινήτων, καθώς τα οχήματα απαξιώνονται σημαντικά μετά από χρήση ενός έτους.

Όμως η Tesla είναι αναγκασμένη να δεχτεί την επιστροφή των οχημάτων της που πωλήθηκαν στη Γερμανία μέχρι τις 17 Απριλίου, ακόμη και 12 μήνες μετά την αγορά. Η Tesla έκανε το λάθος να μην δώσει έναν αριθμό τηλεφώνου στον οποίο θα μπορούσαν να καλέσουν οι πελάτες για επιστροφή του οχήματός τους.

Advertisement

Αυτό παραβιάζει την αυστηρή νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών, και έτσι το δικαίωμα επιστροφής για τους επηρεαζόμενους πελάτες παρατείνεται κατά 12 μήνες, επομένως είναι πλέον 12 μήνες και 14 ημέρες στην περίπτωση της Tesla.

Advertisement

Το λάθος της Tesla την υποχρεώνει να δώσει όλα τα χρήματα πίσω σε πελάτες που έχουν το αυτοκίνητό τους μέχρι αυτό το χρονικό διάστημα. Κάτι που μάλλον θα το εκμεταλλευτούν πολλοί, καθώς μετά και την μείωση των τιμών που έκανε η εταιρία, θα πάρουν πολλά περισσότερα χρήματα πίσω από ότι αν το πωλούσαν ως μεταχειρισμένο.

Η Tesla από την πλευρά της προσπαθεί να ξεμπλέξει από αυτή την κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι όλα έχουν γίνει σωστά και ισχύει το διάστημα των 14 ημερών.

Όμως η νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών στην Ευρώπη είναι πολύ ισχυρή και οι περισσότερες εταιρίες συμμορφώνονται για να μην μπλέξουν με τα δικαστήρια, τα οποία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων λειτουργούν υπέρ του πελάτη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού ο Ελληνας μηχανικός που έβαλε «βόμβα» στην Tesla
Τρόμος: Ξαφνικά άνοιξε τεράστια τρύπα στο δρόμο (+video)
Απίστευτος Musk: «Η Tesla μπορεί να πουλά χωρίς κέρδος»!