Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού το ρωσικό ηλεκτρικό Zetta – Σε τιμή έκπληξη!

Ελλάδα 13:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού το ρωσικό ηλεκτρικό Zetta – Σε τιμή έκπληξη!

ΝΕΑ

Ιδού το ρωσικό ηλεκτρικό Zetta – Σε τιμή έκπληξη!

ΝΕΑ

Το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο Zetta θα διατεθεί στις αγορές στα τέλη του 2021 με αυτονομία 180 ή 320 χιλιόμετρα. Ερχεατι και στην Ευρώπη!

Advertisement
Advertisement

 

Στην αγορά ετοιμάζεται να βγει το πρώτο ρωσικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με την ονομασία Zetta, καθώς μέχρι το τέλος του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του, όπως έκανε γνωστό ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Advertisement
Advertisement

«To Zetta είναι το μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αναπτύσσεται και περνά τις τελικές δοκιμές» ανέφερε ο ίδιος, μεταξύ άλλων, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι.

Το Zetta είναι τρίπορτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μέγιστη ταχύτητα τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και η βασική έκδοση του αυτοκινήτου έχει μπαταρία 10 kWh και αυτονομία 180 χιλιομέτρων, ενώ η πλούσια έκδοση του μοντέλου έχει αυτονομία 360 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας των 20 kWh.

Σύμφωνα με την εταιρεία εάν φορτίσει κανείς την μπαταρία της βασικής έκδοσης σε οικιακό δίκτυο 220 V, θα χρειαστούν έξι ώρες για πλήρη φόρτιση. Σε δίκτυο 380 V και 16 Αμπέρ, ο χρόνος είναι περίπου τρεις ή τέσσερις ώρες. Για ένα βιομηχανικό δίκτυο 380 V και 64 Αμπέρ, τότε μπορεί να φορτιστεί σε περίπου 25 λεπτά.

Advertisement

 

Advertisement

Το εργοστάσιο Togliatti στην περιοχή Σαμάρα θα αναλάβει τη μαζική του παραγωγή. Η τιμή του αυτοκινήτου θα ξεκινά από 6.300 ευρώ.

Η παραγωγή του Zetta ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το 2020, αλλά καθυστέρησε λόγω της πανδημίας και προβλημάτων εξεύρεσης κεφαλαίων.

 

Advertisement

 

Η κυκλοφορία του συμπίπτει με την πρωτοβουλία της Ρωσίας για την επίτευξης ενός ποσοστού 10% για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τα συνολικά αμάξια που θα παράγει η χώρα μέχρι το 2030.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου ανέφερε ότι το 2024 αναμένεται να βγει στην αγορά ένα Aurus αυτοκίνητο υδρογόνου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Beriev Be-200: Αυτός είναι ο Ρώσος γίγαντας – Ρίχνει μία μικρή… λίμνη στην φωτιά
Η Tesla σκέφτεται να ανοίξει εργοστάσιο στη Ρωσία
Ο Leonid Brezhnev και οι… κόντρες τα βράδια στην Ρωσία
Πρεμιέρα για τα αυτόνομα αυτοκίνητα στη Μόσχα!