Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πρώτο hypercar υδρογόνου

Ελλάδα 10:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το πρώτο hypercar υδρογόνου

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πρώτο hypercar υδρογόνου

ΝΕΑ

Το Viritech Apricale είναι μία πρώτη προσπάθεια για να μπει το υδρογόνο στα πανάκριβα hypercars. Δείχνει αρκετά έτοιμο να μπει στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Στο φετινό Goodwood Festival of Speed, μεταξύ πολλών άλλων σημαντικών αυτοκινήτων, παρουσιάστηκε και ένα μοντέλο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το Viritech Apricale είναι μία πρώτη προσπάθεια να φτιαχτεί ένα hypercar το οποίο θα χρησιμοποιεί το υδρογόνο ως καύσιμο.

Οι προδιαγραφές του είναι εντυπωσιακές, με την απόδοση να είναι 1.087 άλογα, ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι και το σχέδιο του αμαξώματος, για το οποίο έχει βάλει το χέρι του το στούντιο του Pininfarina.

Advertisement
Advertisement

Tο αυτοκίνητο εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ των 400 kW, ένα σε κάθε άξονα με τις επιδόσεις να είναι καταιγιστικές. Το 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα.

Διαθέτει κιβώτιο μιας σχέσης ενώ εφοδιάζεται με ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας, το οποίο μπορεί να εξασφαλίζει αυτονομία κοντά στα 600 χιλιόμετρα.

Advertisement

Μέσα στις προθέσεις της εταιρίας που το κατασκευάζει ήταν να κρατήσει το βάρος κάτω από τον 1 τόνο, κάτι μάλλον δύσκολο για αυτοκίνητο υδρογόνου. Για να το επιτύχει τελικά έκανε τις δεξαμενές δομικό στοιχείο του πλαισίου το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Advertisement

Το Apricale διαθέτει ένα πολύ “έξυπνο” σύστημα διαχείρισης της ενέργειας, με τις ενεργειακές κυψέλες και την μπαταρία να συνεργάζονται για την μέγιστη δυνατή απόδοση, με την μπαταρία να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στις χαμηλές ταχύτητες και τις ενεργειακές κυψέλες στην κίνηση στους αυτοκινητόδρομους.

Οι τροχοί είναι κατασκευασμένοι από carbon και μαγνήσιο, και τα ελαστικά είναι Michelin Pilot Spor 4s. Υπάρχουν επίσης κεραμικά φρένα με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω.

Advertisement

Η κεντρική ιδέα της εταιρίας είναι να φτιάξει ένα αυτοκίνητο με υδρογόνο το οποίο θα υποστηρίζεται στην λειτουργία του από μία μικρή και ελαφριά μπαταρία. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι επιδόσεις είναι ασύλληπτες χάρη στο μικρό βάρος, το οποίο είναι λιγότερο από το μισό ενός καθαρά ηλεκτροκίνητου hypercar.

To εντυπωσιακό υδρογονοκίνητο Apricale θα κοστίζει γύρω στα 1,7 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων και αναμένεται να ξεκινήσει να παράγεται σε μικρούς αριθμούς μέσα στο 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ηλεκτρικό hypercar της Lexus θα είναι στο Goodwood
Επιτέλους! Έτοιμο το hypercar Mercedes-AMG One!
Peugeot 9X8: Το τετρακίνητο υβριδικό Hypercar ετοιμάζεται για το WEC