Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού ποια αυτοκίνητα βγάζουν τα λιγότερα προβλήματα

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού ποια αυτοκίνητα βγάζουν τα λιγότερα προβλήματα

ΝΕΑ

Ιδού ποια αυτοκίνητα βγάζουν τα λιγότερα προβλήματα

ΝΕΑ

Μία μεγάλη έρευνα μελετά τις ζημιές και τα προβλήματα που βγάζουν τα νέα μοντέλα και αναδεικνύει το νικητή.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία ευρήματα της μελέτης αξιοπιστίας της J.D. Power προσφέρουν ανάμεικτα νέα για τους αγοραστές αυτοκινήτων, καθώς παρουσιάζει συνολική μείωση της αξιοπιστίας στα δύο τρίτα των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σημειώστε βέβαια οτι οι προδιαγραφές της ερευνας έχουν αυστηροποιηθεί από την J.D. Power.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη σε περισσότερους από 30.000 νέους ιδιοκτήτες σε αυτοκίνητα που αγοράστηκαν το 2021, και μετά από τρία χρόνια ιδιοκτησίας, αποκάλυψε αύξηση των αναφερόμενων προβλημάτων, με τους οδηγούς να αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο 190 προβλήματα ανά 100 οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Η κατάσταση αυτή αποδίδεται εν μέρει στις αναταράξεις που προκλήθηκαν από την πανδημία, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστικών προκλήσεων και των προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού.

Ένας από τους πιο αξιοσημείωτους τομείς ανησυχίας που επισημαίνεται από τη μελέτη είναι η τεχνολογία εντός του οχήματος, με τους ιδιοκτήτες να αναφέρουν κατά μέσο όρο 49,1 προβλήματα ανά 100 οχήματα που σχετίζονται με τα συστήματα infotainment.

Τα ηλεκτρικά οχήματα αναδεικνύονται ως ιδιαίτερα προβληματικά, αντιμετωπίζοντας 256 προβλήματα ανά 100 οχήματα, σημαντικά υψηλότερα από τα plug-in υβριδικά, τα υβριδικά και τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Σε αυτό το τοπίο μιας πτωτικής αξιοπιστίας, η Toyota αναδεικνύεται ξανά η κορυφαία μάρκα της και μαζί με το πολυτελές τμήμα της, Lexus βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Η Toyota μπορεί να υπερηφανεύεται για μόλις 147 προβλήματα ανά 100 οχήματα, ενώ η Lexus θέτει τα πρότυπα του κλάδου με μόλις 135 προβλήματα ανά 100 οχήματα, εξασφαλίζοντας τη θέση της στην κορυφή για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Advertisement

Αντίθετα, η Chrysler βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης αξιοπιστίας, με τον εντυπωσιακό αριθμό των 310 προβλημάτων ανά 100 οχήματα.  Αξιοσημείωτη είναι η απουσία της Tesla από τη μελέτη, αν και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια επίδοση 252 προβλημάτων ανά 100 οχήματα, τοποθετώντας την στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, ορισμένα μοντέλα λάμπουν ως υποδείγματα αξιοπιστίας. Παραδόξως, η σειρά σπορ αυτοκινήτων Porsche 718 κατακτά την πρώτη θέση συνολικά, με μοντέλα όπως η Boxster και η Cayman να επιδεικνύουν εξαιρετική αξιοπιστία.

Advertisement

Μεταξύ των mainstream οχημάτων, τα Corolla και Camry της Toyota, το Lexus IS, η BMW X6 και το Ford Super Duty ξεχωρίζουν για την αξιοπιστία τους.

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στην δίνη των διαρκώς νέων τεχνολογιών, είναι προφανές ότι χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή από όλες τις εταιρείες ώστε να μην δυσαρεστούν τους πελάτες τους. Ή πιο απλά, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Toyota!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota εξελίσσει νέα γενιά θερμικών κινητήρων
Δοκιμή: Lexus RX 500h F Sport Performance
Century: H Toyota θα αποκτήσει τη δική της «Rolls-Royce»;