Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το ταμπλό του μέλλοντος;

Ελλάδα 22:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα είναι το ταμπλό του μέλλοντος;

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το ταμπλό του μέλλοντος;

ΝΕΑ

Η έκθεση τεχνολογίας CES έχει ξεκινήσει επίσημα στο Λας Βέγκας και τα κόνσεπτ που παρουσιάζονται είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Advertisement
Advertisement

Η Yanfeng, ως μία εταιρεία που εξειδικεύεται στα εσωτερικά των αυτοκινήτων, παρουσίασε ένα πολύ ιδιαίτερο κόνσεπτ στην CES. Ονομάζεται EVI (Electric Vehicle Interior) και όπως λέει και το όνομά του αφορά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η κινέζικη εταιρεία κοιτάει το μέλλον, καθώς βλέπει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση να επιταχύνεται. Μέχρι τώρα, το εσωτερικό των ηλεκτρικών μοιάζει αρκετά με αυτό των συμβατικών. Για αυτό, η Yanfeng φέρνει στο προσκήνιο κάτι ιδιαίτερα σύγχρονο που πρόκειται να βοηθήσει μελλοντικά στο μέγιστο τους οδηγούς EVs.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, το εσωτερικό που έχει κατασκευάσει ενσωματώνει όλα τα κύρια χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες σε ένα «έξυπνο κάθισμα».

Advertisement
Advertisement

Η Yanfeng δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες, όμως παρατηρούμε ότι το κόνσεπτ περιλαμβάνει δύο καθίσματα και μία «ελεύθερη» κεντρική κονσόλα. Στη δεύτερη, μπορεί ο χρήστης να φορτίσει το κινητό του ασύρματα, ενώ εκεί έχει ενσωματωθεί το σύστημα infotainment.

Τα παραδοσιακά όργανα που έχει μπροστά του μόνο ο οδηγός αντικαθίστανται από μία μεγάλη κυρτή οθόνη στο κέντρο του ταμπλό.

Advertisement

Βάσει έρευνας της Yanfeng, οι χρήστες θέλουν να έχουν άμεση πρόσβαση με τον ευκολότερο τρόπο στα ηλεκτρικά τους, μία ομαλή και ξεκούραστη εμπειρία. Και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσει να τους προσφέρει.

Advertisement

Τέλος, η Yanfeng λέει πως το κόνσεπτ της έχει και άλλα οφέλη. Ένα από αυτά, είναι ότι μία τέτοια καμπίνα θα απλοποιήσει την κατασκευή του αυτοκινήτου, αλλά θα μειώσει και το συνολικό βάρος.

Το κόνσεπτ EVI έκλεψε την παράσταση από την πλευρά των Κινέζων. Δεν παρέλειψαν όμως να παρουσιάσουν και τα επόμενης γενιάς καθίσματα Hover τα οποία με τους αισθητήρες τους θα αντιλαμβάνονται τον τύπο του σώματος που θα κάθεται και ανάλογα θα προσαρμόζουν το προσκέφαλο, την πλάτη και τα πλευρικά σημεία του καθίσματος.

Advertisement

Επίσης, παρουσιάστηκε και το κόνσεπτ με το εξατομικευμένο τιμόνι το οποίο είναι ανακυκλώσιμο και η διαιρούμενη στεφάνη του χωρίζεται σε μέρη. Αυτά μπορούν να αλλαχθούν και ο χρήστης να επιλέξει το υλικό που τον βολεύει καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μόδα που θα περάσει οι μεγάλες οθόνες;
Η VW εξελίσσει ακόμη περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη
Το ταμπλό-οθόνη της Mercedes και στα μικρότερα μοντέλα