Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW επενδύει 10 δις στην Ισπανία

Ελλάδα 1:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η VW επενδύει 10 δις στην Ισπανία

ΝΕΑ

Η VW επενδύει 10 δις στην Ισπανία

ΝΕΑ

Στην ηλεκτροκίνηση πέφτει το μεγαλύτερο βάρος των επενδύσεων για τα αυτοκίνητα του αύριο.

Advertisement
Advertisement

Η VW λοιπόν εκμεταλλεύεται τις δραστηριότητες της σε ισπανικό έδαφος και είναι έτοιμη να επενδύσει ένα τεράστιο ποσό.

Η αρχική εκτίμηση του Herbert Diess ήταν ο γερμανικός κολοσσός να επενδύσει συνολικά 7 δις ευρώ στα εργοστάσια και γενικότερα στις δραστηριότητες της στην Ισπανία. Η έντονη ζήτηση ωστόσο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η έλλειψη σε μπαταρίες ώθησε τους Γερμανούς στο να ανεβάσουν τη συνολική τους επένδυση κατά 3 επιπλέον δισεκατομμύρια ευρώ. Αρωγός στην αλλαγή πλεύσης στάθηκε η συνεργασία με την Iberdrola, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής μπαταριών που δραστηριοποιείται στην Ισπανία.

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη εταιρεία έχει επίσης εξαγγείλει επένδυση ύψους 500.000 ευρώ αποκλειστικά για παραγωγή μπαταριών, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης λιθίου αλλά και στην ενίσχυση του δικτύου ηλεκτροδότησης γενικότερα. Η VW θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στο εργοστάσιο της στην πόλη Sagunto της Βαλένθια με συνολικά 3 δις ευρώ να προορίζονται για εκεί. Παράλληλα θα ξεκινήσει μέχρι τον Μάρτιο του 2023 η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου (40 GWh) μπαταριών, με σκοπό να παράγει μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2026.

Στο εργοστάσιο αυτό θα εργάζονται 3.000 υπάλληλοι μέχρι το 2030, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά την τοπική οικονομία αλλά και τον τομέα της ανεργίας που στην Ισπανία αποτελεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Επιπλέον θα επενδύσει τρία δις σε τέσσερα εργοστάσια της Seat και επιπλέον ένα δισεκατομμύριο στη γραμμή παραγωγής της Παμπλόνα. Η επένδυση μαμούθ της VW αναμένεται να τη φέρει αρκετά βήματα μπροστά όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση και τον ανταγωνισμό την επόμενη δεκαετία, έχοντας βάλει εμφανώς στο στόχαστρο την ετοιμότητα της Tesla σε τεχνολογίες αλλά και σε αριθμό αυτοκινήτων προς παράδοση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αύξηση χρόνων παράδοσης ΙΧ: Πώς θα λυθεί το πρόβλημα;
Η Ισπανία θα επενδύσει 11 δισ. στην παραγωγή ημιαγωγών
Δοκιμή: Skoda Octavia Sports Wagon Scout 2.0 TDI