Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το Volvo θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση

Ελλάδα 3:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το Volvo θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση

ΝΕΑ

Αυτό το Volvo θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση

ΝΕΑ

Παρότι πλέον είναι μία εξαιρετικά δημοφιλής μάρκα για τα SUV της, υπήρξε μία εποχή που θα ήταν ένα πρωτοπόρο βήμα για εκείνη η παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η δεκαετία του 1970 αποτέλεσε το μεγάλο ξέσπασμα για τη Volvo. Η Volvo Car Corporation πήρε επίσημα τον τίτλο της ως ανεξάρτητη βιομηχανία και η παραγωγή και οι πωλήσεις ήταν στα ύψη.

Μέχρι το 1979, η Volvo πουλούσε πάνω από 310.000 μονάδες ετησίως! Ένα από τα μοντέλα που έμειναν στα χαρτιά ήταν αυτό το… τετραγωνισμένο SUV.

Πάνω από 50 χρόνια μετά το κόνσεπτ για ένα off-road SUV, το τμήμα Heritage της Volvo αποκάλυψε τα σκίτσα του… παραλίγο μοντέλου παραγωγής της.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας εμφανίστηκε τελικά το 2002. Η ιδέα όμως για ένα μεγάλο αυτοκίνητο που θα ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ανάμεσα στα σεντάν και τα στέισον της εταιρείας, υπήρχε από τότε.

Από τα σκίτσα, παρατηρούμε ότι αυτό το κόνσεπτ ενός SUV με τετράγωνο σχήμα ήταν 3θυρο. Το πίσω μέρος του φαίνεται τεράστιο και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τη χωρητικότητα ή την πρακτικότητά του.

Advertisement

Από το σκίτσο παρατηρείται εύκολα πως τα λάστιχα ήταν φαρδιά και είχαν μία σπορ γόμα. Ταυτόχρονα, η απόσταση του δαπέδου από το έδαφος μοιάζει να ήταν μεγάλη λόγω της off-road προσέγγισης του αυτοκινήτου.

Το παρόν σκίτσο σχεδιάστηκε από τον τότε υπεύθυνο ντιζάιν της εταιρείας, Γκούναρ Φαλκ έπειτα από εντολή του CEO, Περ Γκιλενχάμαρ ο οποίος του ζήτησε να ζωγραφίσει ένα αυτοκίνητο που θα είναι μεγάλο και πολυχρηστικό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Volvo XC60 B4 Polestar Optimised
Χρονιά ρεκόρ για τη Volvo το 2023
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo ES90