Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Η VW ξεκινά την πιλοτική διάθεση του εξοπλισμού on demand

Ελλάδα 12:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η VW ξεκινά την πιλοτική διάθεση του εξοπλισμού on demand

Car Gadget

Η VW ξεκινά την πιλοτική διάθεση του εξοπλισμού on demand

Car Gadget

Η Volkswagen θα δοκιμάσει τη διάθεση «pay as you go» των υπηρεσιών και κάποιων στοιχείων εξοπλισμού που μπορούν μετά την αγορά του αυτοκινήτου να πληρώσουν για να έχουν οι πελάτες της.

Advertisement
Advertisement

Το δοκιμαστικό πρόγραμμα θα «τρέξει» με τους ιδιοκτήτες του ηλεκτρικού ID.3 σε έξι γερμανικές πόλεις μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Η αυτοκινητοβιομηχανία προτείνει τη διάθεση στοιχείων εξοπλισμού ανάλογα με την ανάγκη του εκάστοτε καταναλωτή, για συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένο τίμημα. «Σήμερα μπορείτε να λάβετε κάποια στοιχεία από το πακέτο ψυχαγωγίας on demand και υπάρχουν αντίστοιχα δυνατότητες που μπορούν να ενεργοποιηθούν κατ’ επιλογήν, όπως είναι το ACC (Adaptive Cruise Control)», δήλωσε ο Klaus Zellmer, προϊστάμενος πωλήσεων της VW. «Τώρα αν έχετε ένα ID.3, προϊόντος του χρόνου θα μπορείτε να προσθέσετε λειτουργίες στον εξοπλισμό του, όπως το Travel Assist, το σύστημα Stop & Go αλλά και αυτό για τη διατήρηση του οχήματος στη λωρίδας κυκλοφορίας και το ACC».

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικά όπως το ACC βοηθούν το αυτοκίνητο να αναλάβει περισσότερες «αρμοδιότητες» κατά την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο. Οι προσθήκες αυτές γίνονται δυνατές χάρη στην ικανότητα για ενημερώσεις Over The Air (ΟΤΑ). Η λίστα των στοιχείων που θα μπορεί να προσθέσει κάποιος κατ’ αποκοπή, θα συνεχίσει να μεγαλώνει. «Όταν για παράδειγμα, έχουμε έναν πελάτη με ένα ηλεκτρικό όχημα και παρατηρήσουμε ότι κάνει μεγάλα ταξίδια, μπορούμε να του παρέχουμε με το σχετικό προγραμματισμό, επιπλέον αυτονομία» λέει ο Zellmer. Μαζί με τις λειτουργίες pay-as-you-go, η Volkswagen διερευνά επίσης συνδρομητικές υπηρεσίες. Η Volkswagen θα γίνει όπως και οι Volvo και Jaguar πάροχος συνδρομητικών υπηρεσιών, αν και το αντίστοιχο πρόγραμμα της Audi ήταν λιγότερο αποτελεσματικό και στις ΗΠΑ είχε παρατηρηθεί μεγάλη μείωση στη ζήτηση.

Διαβάστε ακόμα:
Επίσημο: Έρχεται μικρότερο και φθηνότερο VW ID.3
VW ID.4: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της μάρκας
Δείτε ποια είναι τα τρία νέα μοντέλα VW που έρχονται σύντομα