Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Tέλος στην εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης και από τη VW

Ελλάδα 7:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tέλος στην εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης και από τη VW

Mobility

Tέλος στην εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης και από τη VW

Mobility

Η VW δεν θα εξελίξει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης από τώρα και στο εξής, έχοντας μόνο τους υπάρχοντες που θα εξακολουθήσει να αναβαθμίζει για όσο αυτό απαιτηθεί.

Advertisement
Advertisement

Η τάση των αυτοκινητοβιομηχανιών να απομακρύνονται από τους κινητήρες εσωτεικής καύσης, συνεχίζεται με την VW που πρόσφατα ανακοίνωσε πως δεν θα έχει κάτι νέο στο μέλλον.

Ακολουθώντας το μοντέλο της Audi, ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Ralf Brandstaetter, σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε πως η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην αναβάθμιση της υπάρχουσας γκάμας κινητήρων για να ανταποκριθεί στους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών Euro 7, μια και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Προφανώς και είμαστε μπροστά στο τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης αλλά είναι δεδομένο το ότι αυτοί δεν πρόκειται για να εξαφανιστούν «σε ένα βράδυ». Η VW ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι, ενώ σχεδιάζει να διπλασιάσει τον στόχο πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030 στην Ευρώπη, όπως επίσης πως σκοπεύει να συνεχίσει τη διάθεση ενός αριθμού μοντέλων με διπλό καύσιμο (βενζίνη- φυσικό αέριο) -το Golf, το Passat, το T-Roc και το Tiguan.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία έχει φιλόδοξους στόχους πωλήσεων, θέλει να επιτύχει έως το 2030, να έχει το 70% των πωλήσεών της στην Ευρώπη και περισσότερο από το 50% των πωλήσεών της στην Κίνα και τις ΗΠΑ να είναι ηλεκτρικά μοντέλα. Η ανακοίνωση της VW έρχεται λίγες μέρες αφότου το αφεντικό της Audi, Markus Duesmann, ανακοίνωσε ένα παρόμοιο σχέδιο για τους κινητήρες καύσης. Η VW δεν ήταν η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει σταδιακά αυτοκίνητα με βενζίνη. Η Volvo δήλωσε ότι θα σταματήσει να παράγει αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες έως το 2030, με την GM να ορίζει ημερομηνία μετάβασης σε ηλεκτρισμό, το 2035. Επίσης, η Ford ανακοίνωσε ότι θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη έως το 2030.

Διαβάστε ακόμα:
VW T-Roc: Με έμφαση στην ασφάλεια των επιβατών
Γιατί εκτοξεύτηκε η μετοχή της VW;
Οι κινητήρες του νέου VW Tiguan