Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen σταματά την παραγωγή της στη Ρωσία

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen σταματά την παραγωγή της στη Ρωσία

ΝΕΑ

Η Volkswagen σταματά την παραγωγή της στη Ρωσία

ΝΕΑ

Εκπρόσωπος του Ομίλου VAG ανέφερε ότι η γερμανική εταιρεία σταματά οριστικά την κατασκευή των μοντέλων της στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη Nizhny Novgorod.

Advertisement
Advertisement

Η διακοπή παραγωγής στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις του Ομίλου έχει να κάνει με τις κυρώσεις που έχει αποφασίσει και εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή τής τελευταίας στην Ουκρανία.

Στο εργοστάσιο κατασκευάζονταν μοντέλα τόσο της Volkswagen όσο και της Skoda έπειτα από συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο γερμανικός Όμιλος με τη GAZ (Gorkovsky Avtomobilny Zavod), η οποία έχει την έδρα της στην εν λόγω πόλη. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν τη συμφωνία το 2011 και έκτοτε κατασκευάστηκαν περισσότερα από 400.000 οχήματα τα οποία διατέθηκαν κυρίως στην ρωσική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η επίσημη αιτιολόγηση του Ομίλου VAG για την οριστική διακοπή των εργασιών εκεί οφείλεται στην έλλειψη ημιαγωγών και λοιπών απαραίτητων τμημάτων που απαιτούνται για την παραγωγή των αυτοκινήτων.

Θυμίζουμε ότι η γερμανική εταιρεία έχει διακόψει την παραγωγή των οχημάτων της και στο ιδιόκτητο εργοστάσιό της που βρίσκεται στην πόλη Kaluga, νοτιοδυτικά της Μόσχας, από τον περασμένο Μάρτιο. Σε αυτό, εργάζονταν περίπου 4.200 άτομα, ενώ σε αυτό στο Nizhny Novgorod μόνο 200.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen: Με τέρμα γκάζι στα νέα δεδομένα!
Volkswagen Taigo: Ποιος είπε οτι τα SUV δεν είναι σπορ;
Στην Ελλάδα το Volkswagen Multivan T7 eHybrid (+τιμές)