Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota ξεπέρασε τη VW στις παγκόσμιες πωλήσεις

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota ξεπέρασε τη VW στις παγκόσμιες πωλήσεις

ΝΕΑ

Η Toyota ξεπέρασε τη VW στις παγκόσμιες πωλήσεις

ΝΕΑ

Η Toyota νίκησε τη Volkswagen για να γίνει η νούμερο 1 σε πωλήσεις αυτοκινήτων στον κόσμο το 2020.

Advertisement
Advertisement

Τα νούμερα των πωλήσεων ήρθαν παρά την μείωση στην παραγωγή, που είχαν η Toyota και η Volkswagen λόγω του Covid-19.

Η Toyota Motor Corp ξεπέρασε την Volkswagen στις πωλήσεις οχημάτων πέρυσι, ανακτώντας την πρώτη θέση ως κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο για πέμπτο χρόνο, καθώς η πανδημία έπληξε σκληρότερα την αντίπαλό της. Η Toyota ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της σε επίπεδο ομίλου μειώθηκαν κατά 11,3% (στα 9.528 εκατομμύρια οχήματα) το 2020, όταν η Volkswagen είχε πτώση 15,2% (στα 9,305 εκατομμύρια οχήματα). Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν και έχουν μεγάλο πρόβλημα καθώς εξαιτίας του Covid-19 οι αγοραστές  δεν επισκέπτονται εκθέσεις αυτοκινήτων, δεν υπάρχει ζήτηση και έτσι μειώθηκε η παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota, ωστόσο, αντιμετώπισε την πανδημία καλύτερα εν μέρει επειδή η εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας, και η ασιατική περιοχή γενικά, επηρεάστηκαν λιγότερο από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Εστιάσαμε όχι στις πωλήσεις, αλλά στην εξυπηρέτηση των πελατών μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Toyota.

Καθώς η ζήτηση για αυτοκίνητα γίνεται και πάλι έντονη, ιδιαίτερα στην Κίνα, η Toyota, η Volkswagen και άλλοι κατασκευαστές προσπαθούν να αξιοποιήσουν το άνοιγμα της αγοράς για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Toyota ανακοίνωσε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα, που πούλησε πέρυσι αυξήθηκε στο 23% των συνολικών πωλήσεων από 20% το 2019.

VW ID4

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen

Πότε θα δούμε την Volkswagen e-Αστυπάλαια;

Ηλεκτρική μετατροπή για Toyota Land Cruiser 70 Series

Advertisement