Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Ανανεώνει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Celica

Ελλάδα 1:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Ανανεώνει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Celica

ΝΕΑ

Toyota: Ανανεώνει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Celica

ΝΕΑ

Φαίνεται ότι ξεκινά μία εβδομάδα έντονων εργασιών για την Toyota. Η Γιαπωνέζικη εταιρία σε διάστημα μικρότερο των επτά ημερών όχι μόνο ετοιμάζει μία πιο sport έκδοση της GT 86 (την GR 86) αλλά συνεχίζει να κρατά το εμπορικό σήμα/όνομα «Celica».

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Toyota υποβάλλει μια τέτοια αίτηση για το όνομα Celica μέσα στον ίδιο χρόνο και είναι τρεις οι πιθανές αιτίες.

Η πρώτη, και πιθανότατα η πιο απλή και σίγουρη επιλογή, είναι η μελλοντική χρήση του ονόματος και το δικαίωμα χρήσης του για να μην χαθεί σε άλλη εταιρία ή σε κάποιον «κυνηγό» ονόματος. Οι τελευταίοι αγοράζουν Brand names (τις μάρκες ή τα ονόματα των μοντέλων) και τα πωλούν σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες ή άλλες εταιρίες προς εκμετάλλευση. Όταν θελήσουν οι εταιρίες να τα πάρουν πίσω πληρώνουν πολύ ακριβά.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη αφορά την παραγωγή sport μοντέλου, κάτι που η Toyota δεν σκοπεύει να κάνει στο άμεσο μέλλον. Όσο για την εκμετάλλευσή του από την GR Racing και εδώ η απάντηση είναι όχι Βλέπετε, η Toyota, έχει καθιερώσει όλα τα αυτοκίνητα απόδοσης με το σήμα GR (GR Supra, GR Yaris, ή η νέα GR 86), να αποτελούν βελτιωμένα μοντέλα παραγωγής. Η Celica δεν γίνεται να φορέσει το σήμα της Gazoo Racing, αφού δεν έχει αντίστοιχη απλή έκδοση.

Τέλος η πιο πιθανή εκδοχή είναι η Toyota να ακολουθήσει το παράδειγμα της Mitsubishi με το Eclipse, φέρνοντας το όνομα Celica σε ένα crossover. Ιδιαίτερα αν ονομάσουν Celica το τετρακίνητο Crosstrek, που εξελίσσουν και παράγουν από κοινού με την Subaru. Μπορεί να μην είναι αυτό που περιμένουμε, όμως η αλήθεια είναι ότι η κατηγορία των sport μοντέλων συρρικνώνεται, ενώ αυτό των SUV αναπτύσσεται. Στο τέλος της ημέρας, είναι πολύ πιθανό ότι η Toyota θέλει απλώς να διατηρήσει το όνομα Celica, αλλά είναι πάντα διασκεδαστικό να κάνουμε εικασίες.

Advertisement

toyota-celica-50

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Toyota Celica: Πενήντα χρόνια ιστορίας

Toyota Celica 1.000 ίππων (video)

Έρχονται τα νέα Toyota MR2 & Celica

Advertisement