Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρεία… τσάκισε τον κορωνοϊό;

Ελλάδα 17:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια εταιρεία… τσάκισε τον κορωνοϊό;

ΝΕΑ

Ποια εταιρεία… τσάκισε τον κορωνοϊό;

ΝΕΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να ανακοινώσει κέρδη για το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου. Δείτε ποια είναι…

Advertisement
Advertisement

Η Toyota Motor ανακοίνωσε ένα απροσδόκητο λειτουργικό κέρδος διατηρώντας τις οικονομικές της προσδοκίες ανέπαφες για ολόκληρο το έτος ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει και την ανθεκτικότητά της στην παγκόσμια επιβράδυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας που ανάγκασε ανταγωνιστικές εταιρίες να δημοσιεύσουν μεγάλες απώλειες.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας ανέφερε κέρδος 13,9 δισ. γιεν (180,4 εκατ. δολάρια) το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, παρόλο που οι αναλυτές προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, απώλεια 207 δισ. γιεν. Για τη χρήση έως τον Μάρτιο, η Toyota διατήρησε τα λειτουργικά της κέρδη στα 500 δισεκατομμύρια γιεν.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Toyota Yaris: Σε καλύτερη τιμή και πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό

Παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για μια αυτοκινητοβιομηχανία με ετήσια παραγωγή 10 εκατ. οχημάτων να παραμείνει κερδοφόρα εν μέσω κορωνοϊού τα αποτελέσματα φαίνεται ότι επιβεβαίωσαν τον πρόεδρο της Akio Toyoda για κερδοφορία παρά την πανδημία.

Την ίδια στιγμή άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανακοινώσει απώλειες δισεκατομμυρίων καθώς η πανδημία μείωσε τη ζήτηση, υπογραμμίζοντας την τεχνογνωσία της Toyota στη συγκράτηση του κόστους τόσο σε καλές όσο και σε κακές στιγμές. Η Tesla Inc. Αποτέλεσε ακόμη άλλο ένα σπάνιο παράδειγμα κερδοφόρας αυτοκινητοβιομηχανίας, με την εταιρεία της Elon Musk να επωφελείται από κέρδη μεριδίου αγοράς και επέκταση παραγωγικής ικανότητας.

Advertisement

«Υπάρχουν σαφώς νικητές και ηττημένοι», δήλωσε ο Tatsuo Yoshida, αναλυτής στο Bloomberg Intelligence. «Η πρόοδος της Toyota ήταν πολύ καλή» σε σύγκριση με άλλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, είπε.

Η πανδημία ανάγκασε τους αντιπροσώπους να κλείσουν εκθεσιακούς χώρους και κατασκευαστές να «παγώσουν» την παραγωγή οχημάτων σε όλο τον κόσμο, με τις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων να μειώνονται 22% το πρώτο εξάμηνο και να ανέρχονται σε 4,16 εκατομμύρια μονάδες. Τα έσοδα της Toyota για το τρίμηνο μειώθηκαν 40% σε 4,6 τρισεκατομμύρια γιεν, υπερβαίνοντας ελαφρώς την πρόβλεψη των αναλυτών για 4,4 τρισεκατομμύρια γιεν.

Advertisement

Για ολόκληρο το έτος, η Toyota διατήρησε τις προβλέψεις πωλήσεων στα 24 τρισεκατομμύρια γιεν. Οι αναλυτές προβάλλουν, κατά μέσο όρο, ετήσια έσοδα 24,7 τρισ. γιεν.

“Η Toyota ήταν ήδη πιο κερδοφόρα από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες”, δήλωσε ο Seiji Sugiura, αναλυτής της Tokyo Tokai Securities, προσθέτοντας ότι η εταιρεία παρουσίασε επίσης νέα μοντέλα. “Το τέταρτο τρίμηνο θα πρέπει όλες οι εταιρείες να έχουν επιστρέψει στα φυσιολογικά προ κορωνοϊού επίπεδα.”

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης προοπτικές καθαρών εσόδων 730 δισεκατομμυρίων γιεν, μειωμένα σε σχέση με τα 1,1 τρις γιεν που υπολόγιζαν οι αναλυτές…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Από σήμερα αγοράζουμε ηλεκτρικό με επιδότηση…

Προσλήψεις και νέα οχήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

Γιατί δεν πρέπει να σταματήσουν τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel