Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει το ηλεκτρικό Hilux

Ελλάδα 10:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota ετοιμάζει το ηλεκτρικό Hilux

ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει το ηλεκτρικό Hilux

ΝΕΑ

Τα στελέχη της Toyota μπορεί να μην προτάσσουν την ηλεκτροκίνηση στα νέα μοντέλα τους, όμως φαίνεται ότι δεν εξαιρούν κανένα από αυτά.

Advertisement
Advertisement

Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα επιβατικά μοντέλα της Toyota έχουν αρχίσει να προστίθενται στην γκάμα της ή πρόκειται να ενταχθούν σε αυτή σύντομα. Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρεία δεν θα περιοριστεί σε αυτά, όπως έχει ήδη έχει ανακοινώσει.

Το επόμενο σχέδιό της αφορά στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Hilux, του γνωστού pickup μοντέλου της. Το 2022 η εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο για να γιορτάσει τα 60 χρόνια εμπορικής και επιχειρηματικής παρουσίας της στην Ταϊλάνδη, στη χώρα όπου κατασκευάζεται το αυτοκίνητο.

Τότε, δεν είχε γίνει γνωστό ποια θα ήταν η μοίρα του πρωτότυπου, δηλαδή εάν θα μπει σε διαδικασία παραγωγής ή όχι. Όμως τώρα, αυτό φαίνεται να γίνεται πράξη.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, o Πρόεδρος της Toyota Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε ότι το αμιγώς ηλεκτρικό Hilux θα μπει σε διαδικασία παραγωγής προς το τέλος του 2025.

Η νέα εκδοχή του θα παράγεται στη συγκεκριμένη χώρα και θα εξάγεται στις κυριότερες αγορές ανά τον κόσμο, πιθανόν και στην ευρωπαϊκή. Ο Γιαμασίτα διευκρίνισε ότι πριν αρχίσει η κατασκευή του περίπου 12 οχήματα προπαραγωγής του ηλεκτροκίνητου Hilux θα διατεθούν στην τουριστική περιοχή της Πατάγια για την πραγματοποίηση μετακινήσεων και μεταφοράς αγαθών.

Με αυτόν τον τρόπο θα αξιολογηθεί σε πραγματικές συνθήκες η αυτονομία, η αξιοπιστία και η μεταφορική ικανότητα του οχήματος ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα και να αντιμετωπιστούν, πριν το αυτοκίνητο διατεθεί προς πώληση.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι στην Ταϊλάνδη έχει έδρα και η Isuzu η οποία κατασκευάζει εκεί το D-MAX, το δικό της pickup μοντέλο. Όπως έχει ανακοινώσει και αυτή θα δημιουργήσει εκεί την αντίστοιχη αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοσή του.