Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota έκλεισε εργοστάσια επειδή γέμισαν οι… σκληροί δίσκοι!

Ελλάδα 23:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Toyota έκλεισε εργοστάσια επειδή γέμισαν οι… σκληροί δίσκοι!

ΝΕΑ

Η Toyota έκλεισε εργοστάσια επειδή γέμισαν οι… σκληροί δίσκοι!

ΝΕΑ

Πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά και να οδηγήσουν μια εταιρία να κλείσει τα εργοστάσιά της. Στην περίπτωση της Toyota όμως το πρόβλημα ήταν το πιο περίεργο μέχρι τώρα.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota αντιμετώπισε πρόσφατα μια ασυνήθιστη αναποδιά στην παραγωγή, όταν και τα 14 εγχώρια εργοστάσιά της στην Ιαπωνία αναγκάστηκαν να διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία τους.

Τέτοιου είδους διακοπές στην αυτοκινητοβιομηχανία αποδίδονται συνήθως σε ελλείψεις προμηθειών, ατυχήματα, δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή κυβερνοεπιθέσεις.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα προήλθε από μια διαφορετική πηγή.

Advertisement
Advertisement

Η διακοπή της παραγωγής ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου, με την αναστολή να συμβαίνει σε πολλά εγχώρια εργοστάσια κατά τη διάρκεια της πρώτης βάρδιας και σε όλα τα 14 εργοστάσια κατά τη διάρκεια της βραδινής βάρδιας της ίδιας ημέρας.

Η βασική αιτία αυτής της διακοπής εντοπίστηκε σε μια τακτική εργασία συντήρησης που διεξήχθη στις 28 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας συντήρησης, προέκυψε ένα απρόβλεπτο πρόβλημα: ο ανεπαρκής χώρος στο δίσκο των servers προκάλεσε ένα σφάλμα που διέκοψε το σύστημα, με αποτέλεσμα τη διαγραφή και την αναδιοργάνωση των δεδομένων που ήταν αποθηκευμένα στη βάση δεδομένων.

Advertisement

Επιδεινώνοντας το πρόβλημα, οι servers που ήταν υπεύθυνοι για τη διαδικασία παραγωγής συνδέονταν με το ίδιο σύστημα, καθιστώντας τη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μη λειτουργική.

Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτόματη μετάβαση σε εφεδρικούς πόρους. Κατά συνέπεια, η Toyota δεν είχε άλλη επιλογή από το να σταματήσει την παραγωγή στα πολυάριθμα ιαπωνικά εργοστάσιά της.

Advertisement

Η κανονική λειτουργία επανήλθε μόνο μετά τη μεταφορά των δεδομένων σε διαφορετικό server με μεγαλύτερη αποθηκευτική ικανότητα.

Η Toyota κατάφερε να επιλύσει τη δυσλειτουργία του συστήματος εντολών παραγωγής και εντόπισε την αιτία, εφαρμόζοντας μέτρα για την αποτροπή της επανάληψής της στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή η Toyota GR Supra είναι ο ορισμός της συλλεκτικής
Το πρώτο Toyota Hilux με υδρογόνο είναι γεγονός
Αυτό είναι το Toyota Century SUV των 160 χιλιάδων ευρώ!

Advertisement