ΝΕΑ

Toyota Century Convertible: Το αυτοκίνητο του αυτοκράτορα Naruhito (+video)

Ελλάδα 6:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toyota Century Convertible: Το αυτοκίνητο του αυτοκράτορα Naruhito (+video)

ΝΕΑ

Toyota Century Convertible: Το αυτοκίνητο του αυτοκράτορα Naruhito (+video)

ΝΕΑ

Το Toyota Century Convertible πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια της τελετής ενθρόνισης του αυτοκράτορα Naruhito.

Advertisement
Advertisement

Η ενθρόνιση του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Naruhito είχε δύο πρωταγωνιστές τον εστεμμένο άρχοντα της χώρας του Ανατέλλοντος Ήλιου και το αυτοκίνητο που τον μετέφερε: Το Toyota Century Convertible.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο βγήκε στο προσκήνιο στην παρέλαση που έγινε την Κυριακή και μεταδόθηκε από τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Η ανοιχτή λιμουζίνα μετέφερε τον αυτοκράτορα στο παλάτι Akasaka σε μια διαδρομή στους δρόμους του Τόκιο. Παρά την επίσημη εμφάνιση του αυτοκινήτου, η Toyota δεν έδωσε επίσημα στοιχεία και έτσι ψάξαμε σε site από την Ιαπωνία για να βρούμε λεπτομέρειες. Το Century Convertible είναι όμοιο με το sedan Century και διαθέτει αναδιπλούμενη οροφή και ένα τροποποιημένο πίσω μέρος. Μοναδικά είναι επίσης και τα πίσω καθίσματα, που είναι 40 χιλιοστά ψηλότερα από ό, τι στο sedan. Αυτό έγινε ώστε να βοηθά τους θεατές να δουν καλύτερα τον αυτοκράτορα τους. Από το μοντέλο sedan, είναι δανεισμένο και το υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από μια μπαταρία νικελίου-μεταλλικού υδριδίου, έναν ηλεκτρικό κινητήρα και έναν θερμικό κινητήρα V8 5.0 λίτρων. Αυτή η διάταξη δίνει στο Century συνδυαστική απόδοση 431 ίππων.

Οι αναφορές υποδηλώνουν ότι το Century Convertible είναι το πρώτο νέο «Αυτοκρατορικό Αυτοκίνητο» της Βασιλικής Οικογένειας μέσα σε 30 χρόνια και αντικατέστησε την Rolls-Royce Corniche του 1990, που χρησιμοποιήθηκε μόνο δύο φορές κάτι που δεν θα γίνει με το Toyota.  Η Αυτοκρατορική Οικογένεια σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και πάλι το ανοιχτό Century σε εμφανίσεις του Naruhito εκτός πρωτοκόλλου ενώ επίσημα θα το δούμε στους  Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο το καλοκαίρι. Το αυτοκίνητο θα εκτίθεται ώστε να το βλέπουν οι επισκέπτες των ανακτόρων όταν δεν χρησιμοποιείται.

Advertisement

Διαβάστε επίσης: Σουαζιλάνδη: Ο βασιλιάς έδωσε 15 εκατ. ευρώ και αγόρασε… Ρολς Ρόις στις 14 συζύγους του!

 

Advertisement